Babakocsiban jár a Barca meccseire a kerekesszékes drukker

Boris Ruiz sustituye su silla de ruedas por un cochecito de nino para poder acceder al Camp Nou ENTRE TODOS OPINION
Vágólapra másolva!
Babakocsiban kénytelen látogatni az FC Barcelona mérkőzéseit egy mozgássérült szurkoló, aki a spanyol El Periódicóban mesélte el különös történetét egy furcsa szabály születéséről és megkerüléséről.

Boris Tosas tíz éve jár kerekesszékben kedvenc csapata, a Barcelona hazai mérkőzéseire. Nemcsak bérletes, hanem pártoló tag is. Mivel családjával, illetve barátaival közösen látogatja Camp Nout, úgy döntött, hogy nem a mozgássérülteknek fenntartott helyről (ezek általában közvetlenül a pálya mellett találhatóak) követi a mérkőzéseket, hanem egy remek kilátást biztosító ülőhelyről, amiért természetesen nem kevés pénzt fizet.

A rendszer úgy működött, hogy ő megérkezett a stadionba, önkéntesek odasegítették az ülőhelyére, a kerekesszékre pedig a stadion egyik megőrzőjében vigyáztak a meccs végéig.
A 2016-2017-es szezontól azonban hoztak egy új szabályt. Boris Tosas

a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre egy babakocsiban jutott be.

Hogy miért? Az új idény kezdetétől a stadionban már nem őriznek meg kerekesszékeket. Babakocsikat viszont igen.

Boris Tosas egy fotót is mellékelt a levélhez Forrás: elperiodico.com/es/

A férfi az állítja, az elmúlt tíz évben soha nem volt problémája a mérkőzéseken a kerekesszéke miatt, ha nehézség is támadt a közlekedésben, a családja, barátai mindig segítettek, hisz sosem volt egyedül a stadionon belül.

Boris Tosas nem támadja a Barcelonát, de azt nehezményezi, hogy senki nem tájékoztatta őt az új szabályról és azóta sem nagyon kommunikálnak vele, így akkor kellett szembesülnie az új rendszerrel, amikor a szezonban először meccsre ment.

A férfi azért fordult nyílt levelével az újsághoz, mert szeretne változtatni a jelenlegi helyzeten, és reméli, erről a klubot is sikerül meggyőznie.