Vágólapra másolva!
Pénzbüntetéssel sújtotta a Budapest Honvédot és a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden.

Az MLSZ honlapján nyilvánosságra hozott indoklás szerint a kispesti szurkolók a Vasas elleni szombati bajnoki mérkőzésen megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, szidalmazták a játékvezetőt és más sportszervezetet, valamint becsméreltek egy másik országot (Romániát),

ezért a klubnak 400 ezer forintot kell befizetnie.

A Diósgyőr drukkerei a Paks elleni találkozón ugyancsak megbotránkoztató módon viselkedtek, ugyanis szidalmazták az ellenfelet, ezért a miskolci klub 100 ezer forintos büntetést kapott.

A fegyelmi bizottság a listavezető Vasas FC játékosa, Mahir Saglik korábbi, három mérkőzésre szóló eltiltását változatlanul fenntartotta.

Az NB II-es csapatok közül a Nyíregyháza Spartacust büntették meg jelentős összegre: 350 ezer forintot kell befizetniük mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), továbbá a rend nem megfelelő biztosításáért.