Hihetetlen véletlen miatt maradt le a lezuhanó repülőről

Nivaldo da Chapecoense
FLORIANOPOLIS - SC - 22/11/2015 - BRASILEIRO A 2015/FIGUEIRENSE X CHAPECOENSE - Nivaldo da Chapecoense durante partida pelo Campeonato Brasileiro A 2015 no estadio Orlando Scarpelli. Foto: Cristiano Andujar/AGIF
Vágólapra másolva!
Hihetetlen véletlennek köszönheti a 42 éves Nivaldo, hogy lemaradt arról a repülőről, amelyen a Chapecoense futballistái - három játékos kivételével - halálos balesetet szenvedtek.

A veterán kapus 2006 óta tagja a brazil Chapecoensének, és a tervek szerint a brazil bajnokság utolsó körében, az Atletico-MG elleni hazai meccsen szerepelt volna utoljára a csapatban.

Nivaldo eddig 299 alkalommal szerepelt a klubban, így múlt vasárnap nem is szerepelt a Palmeiras elleni, idegenbeli, 1-0-ra elveszített meccsen, méghozzá

azért, hogy hazai közönség előtt érje el a 300-as álomhatárt.

Erre azonban soha nem kerül már sor.

Nivaldo 299 meccset játszott a brazil klubban Forrás: AGIF/292/Cristiano Andujar

A Chapecoense tagjai ugyanis rajta voltak azon a repülőn, amely hétfőn lezuhant Kolumbiában, 71 emberéletet követelve. A csapat a Copa Sudamericana döntőjére tartott.

De vajon miért nem volt rajta Nivaldo a repülőn?

"Úgy volt, hogy én is utazni fogok, de végül otthon maradtam" - mondta Nivaldo. "Mindennek megvan az oka az életben. Múlt vasárnap nem repültem el a Palmeiras elleni meccsre, mert az volt a terv, hogy a bajnokság idei utolsó bajnokiján, az Atletico-MG ellen védek majd 300. alkalommal a Chapecoense színeiben. De aztán változott a csapat útiterve, a vezetőség úgy döntött, hogy Sao Paulóból nem térnek vissza Chapecóba (ahol Nivaldo ekkor tartózkodott - a szerk.), hanem a Palmeiras meccs után rögtön Medellinbe repülnek.

- nyilatkozta könnyek között a 42 éves kapus, akinek így nem lesz búcsúmeccse, és végleg visszavonul a labdarúgástól.

Megemlékezés Magyarországon

Egyperces néma gyászszünettel kezdődnek a magyarországi hivatalos labdarúgó-mérkőzések a brazil Chapecoense csapatát szállító repülőgép tragédiájára emlékezve. A hazai klubok, játékosok és szurkolók a hétvégi találkozók előtt egyperces néma főhajtással fejezik ki gyászukat, valamint együttérzésüket a tömegszerencsétlenség áldozatainak családjainak, hozzátartozóinak.