Ronaldinhóért kampányolnak a lezuhant csapat drukkerei

Match of Peace - United for Peace 12 2016 Match of Peace - United for Peace amatrice CHARITY heartquaker italy maradona match for peace october PEACE pope francis rome totti uniti per la pace
Brasilian forward Ronaldinho, prior the 'Match of Peace - United for Peace', charity soccer match promoted by the Schools for Encounter foundation, an organization boosted by Pope Francis, at Olimpico stadium in Rome, Italy, 12 October 2016. (Photo by Massimo Valicchia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A világbajnok jelenleg szabadon igazolható, azaz elvileg semmi akadálya, hogy zöld-fehérbe öltözzön.

A kedden szerencsétlenül járt Chapecoense futballcsapatának szurkolói online kampányt indítottak, hogy rávegyék Ronaldinhót, szerződjön hozzájuk, és segítsen a csapat újjáépítésében.

Adrianót is viheti magával:

A brazil válogatottal 2002-ben világbajnok, 2005-ben az Aranylabdát is elnyerő brazil sztárnak egy éve nincs állandó klubja, azóta hol az indiai futsalligában, hol egy budapesti teqball bemutatón tűnik fel, hogy focizzon egy kicsit. Miután szerződés nem köti sehová, semmi akadálya nem lenne, hogy Chapecóba tegye át a székhelyét.

Energia e carinho que recebi em Budapest foi bom demais...

Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial) által közzétett fénykép,

A klub elnöke, Ivan Tozzo határozottan kijelentette, hogy céljuk a csapat újjáépítése, és ennek jegyében december 11-én le fogják játszani utolsó bajnokijukat az Atlético Mineiro ellen – a Chape mezében a tartalék csapat és az utánpótlás akadémai játékosai futnak majd ki a gyepre.

A brazil szövetség várhatóan jóváhagyja az élvonalbeli klubok azon indítványát, hogy a Chapecoense a következő három évben – bármilyen eredményt is érjenek el – ne essen ki az első osztályból.

Három nagy brazil klub, a Flamengo, a Palmeiras és a Sao Paulo is felajánlotta, hogy kölcsön ad olyan focistákat, akikre ők maguk nem tartanak igényt.