Vágólapra másolva!
Miután az utóbbi hetekben több egykori futballista is élő adásban vallott arról, hogy gyerekkorukban szexuális erőszak áldozatává váltak, a rendőrség egy forródrótot hozott létre, ahol be lehet jelenteni, ha ilyesmi történik. Folyamatosan jönnek a telefonok.

Az angol Nemzeti Rendőrfőnöki Tanács vezetője bejelentette, hogy három nappal a vonal megnyitása után már túl vannak 860 beérkezett híváson,

ezekből nem kevesebb, mint 350 szólt megtörtént szexuális zaklatásról.

A rendőrség közölte, ezek nemcsak az új ügyekben, hanem a folyamatban levő nyomozásokban is nagy segítségükre vannak, ezért arra biztatnak mindenkit, azonnal jelentsék, ha tudomásuk van kiskorúak szexuális zaklatásáról - írja a BBC.

2-3 gyerekkel bújt ágyba a pedofil fociedző az ottalvós estéken

Simon Baley rendőrtiszt elmondta, a 350 csak hozzávetőleges szám, még folyik a nyomozás több ügyben is, így nem tudja megerősíteni, hogy valóban ilyen sok szexuális zaklatás történt Angliában az utóbbi időben.

Vallanak az egykori futballisták Forrás: Felhasználó

Az egykori futballisták bejelentése óta folyamatosan érkeznek a hívások, amiket a rendőrség minden esetben "az áldozatok érdekeit szem előtt tartva" kezel. A rendőrség együttműködik az angol futballszövetséggel is, hogy felderítsék és kiirtsák a futballból a pedofíliát.