Vágólapra másolva!
Megőrizte hatpontos előnyét a Real Madrid a spanyol bajnokságban, miután egy inkább feszült, mint látványos Clásicón 1-1-et játszott Barcelonában. A katalánok vezettek, majd utána el is dönthették volna a meccset, majd a hajrában a Real Madrid kicsikarta a döntetlent, így már 33 tétmeccs óta veretlen.

Primera División, 14. forduló:
Barcelona-Real Madrid 1-1 - élő közvetítés
gól: L. Suérez (53.), ill. S. Ramos (90.)

Hatpontos előnnyel várta a Real Madrid a Barcelona elleni klasszikust, amelyre két sérült kulcsembere, Gareth Bale és Toni Kroos nélkül állt ki. A Barcában Iniesta a kispadon kezdett.

Hamar kiderült, hogy ezen a meccsen a feszültség az úr, az első félidőben mindkét oldalon reklamáltak több 11-est, amelyekből egy-egy adható lett volna: Mascherano Lucas Vázquezt buktatta, a túloldalon Carvajal kezezett egy beadás után. Összességében több helyzete volt a Realnak, de mindkét csapat messze volt a legjobb játékától.

Fordulás után Neymar kiharcolt egy szabadrúgást a bal szélen, majd ő maga tekerte be a labdát, amelyet Luis Suárez bólintott a hálóba. Egy ismétlésből kiderült, hogy lesen állt az uruguayi csatár, de Clos Gómez játékvezető megadta a gólt.

Neymar hős lehetett volna, de a következő negyedórában két nagy helyzetet is kihagyott. Már 45 napja nem lőtt gólt, és ezt a sorozatát folytatta most is. Utóbb kiderült: ez volt az a negyedóra, amikor igazán ment az egyik csapatnak.

Csakhogy a Barca nem döntötte el a meccset ebben a szakaszban, a Real pedig próbálkozott tovább a hajrában, végül a 90. percben Luka Modric szabadrúgását Sergio Ramos befejelte.

A Real Madrid veretlenségi sorozata ezzel nem ért véget, immár 33 meccs óta tart, a rekord 34, amit még Leo Beenhakker edzővel ért el a csapat még 1988-89-ben. A bajnokságban maradt hat pont a Real előnye, ráadásul az üldözői közül a Sevilla is botlott, kikapott Granadában szombat délután.

A Primera Divisiónban a Barcelona legközelebb az Osasunához látogat, míg a Real a Deportivót fogadja majd.

Meglepetés Granadában

A Real nem csak az előnye megőrzésének örülhet, de a többi riválisa botlásának is. Délután a Granada 2-1-re megverte a Sevillát, este az Atlético Madrid 0-0-t játszott az Espanyollal. Szintén 0-0 lett a Leganés-Villarreal meccs is.