Akár meg is süketülhet a Lyon kapusa

Anthony Lopes, Lyon, foci
Lyon's Portuguese goalkeeper Anthony Lopes reacts after a firecracker exploded beside him during the French L1 football match between Metz (FCM) and Lyon (OL) on December 3, 2016 at Saint Symphorien stadium in Longeville-Les-Metz, eastern France / AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
Vágólapra másolva!
Francia lapértesülések szerint Anthony Lopes dobhártyája sérülhetett meg, miután a Lyon kapusát több petárdával is eltalálták a Metz szurkolói a szombaton félbeszakadt francia bajnokin.

A Stade Saint-Symphorienben rendezett mérkőzés mindössze 30 percig tartott, a hazaiak ugyan vezetést szereztek Gauthier Hein góljával, de a szurkolók ezt követően eltalálták petárdával a Lyon portugál válogatott kapusát, Anthony Lopest.

A segítségére siető orvos mellett is felrobbant egy petárda, ezért Lionel Jaffredo játékvezető előtt félbeszakította a mérkőzést, és az öltözőbe rendelte a csapatokat. 55 perccel később hivatalosan is bejelentette, hogy egyeztetve a megyei prefektussal és a szövetségi ellenőrrel a meccset nem folytatják.

Nem csak kapusunkat, de a csapat orvosát is eltalálták petárdával. Amikor visszatértünk az öltözőbe, Anthony Lopes alig tudta, hol van. A futballból az ilyen estéket kellene száműzni, mindenki nagyon szomorú" – nyilatkozta az klub hivatalos tévéjének Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke.

"Abban mindenki biztos lehet, hogy a liga nem lesz megalkuvó és komoly büntetést szab ki" – nyilatkozta Didier Quillot, a Francia Labdarúgó Liga igazgatója.

Az ügyben eljáró fegyelmi bizottság a szokásos módon, csütörtökön vizsgálja ki az ügyet, és várhatóan súlyos büntetéssel sújtja a Metzet.

Anthony Lopes Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

"Mindenki tudja, hogy a petárdázás a bajnokság bármely mérkőzésén előfordulhat. Sajnos vannak olyan helyzetek, amelyeket nem lehet megelőzni" – mondta Bernard Serin, a Metz elnöke, aki elmondta, sikerült azonosítani és letartóztatni az eset elkövetőjét.

A Saint-Etienne egyik szurkolócsoportja (Asse en Force) közleményben ítélte el a történteket.

„A rivalizálás ellenére ezekben a pillanatokban mindannyiunknak szüksége van a szolidaritásra. Anthony Lopes, a Lyon kapus nagyon súlyosan megsérült, az OlTv szerint a dobhártya sérülése miatt akár meg is süketülhet. Mi, ultrák mindig is a szabadságért harcolunk, de az ilyen idióták okot adnak arra, hogy a liga fellépjen ellenünk. A csoportunk teljes szívéből támogatja Anthony Lopest" – olvasható.