A magyarok Eb-ellenfele felajánlotta magát a Chapecoensének

Euro 2016 Group F Iceland - Hungary SQUARE FORMAT
Kolbeinn Sigthorsson (L) of Iceland is substituted by Eidur Gudjohnsen during the Uefa Euro 2016 Group F soccer match between Iceland and Hungary at the Stade Velodrome in Marseille, France, June 18, 2016. Photo: Federico Gambarini/dpa (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)
Vágólapra másolva!
Az izlandi támadó, Eidur Gudjohnsen felajánlotta játékjogát a brazil Chapecoense labdarúgócsapatának.

A 38 éves csatár - aki korábban a Chelsea-ben és az FC Barcelonában is futballozott - hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy örömmel áll a játékosait légiszerencsétlenségben elveszítő csapat rendelkezésére.

"Ha van hely számomra, örömmel szerződök a Chapecoenséhez" - írta Gudjohnsen, aki legutóbb a norvég Molde labdarúgója volt, ám együttese augusztusban elküldte. A 2009-ben a Barcelonával Bajnokok Ligáját nyerő támadó hozzátette: "Ha másért nem, akkor azért, hogy ismét Ronaldinhóval játsszak."

Eidur Gudjohnsen a BL-serleggel, mögötte Henry és Messi. Forrás: AFP/ImageForum/Lluis Gene

Korábban az izlandi csatár egykori barcelonai csapattársáról, Ronaldinhóról jelentek meg olyan hírek a brazil médiában, hogy játékával segítene a bajba jutott klubon, a brazil klasszis azonban nem erősítette meg ezeket a híreket. Ezt megelőzően a brazil első osztályú csapatok is segítségükről biztosították a Chapecoensét.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata múlt hétfő este zuhant le Kolumbiában, röviddel a medellíni repülőtéren tervezett leszállás előtt. A hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek kifogyott az üzemanyaga. A katasztrófát a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük a Copa Sudamericana döntőjére utazó Chapecoense 19 játékosa.