Kiderült a Real Madrid sztárjáról, hogy rendesen adózik

Benzema
Real Madrid's French forward Karim Benzema attends a training session on the eve of the UEFA Champions league football match Real Madrid vs Borussia Dortmund at the Real Madrid's training ground of Valdebebas in Madrid on December 6, 2016. / AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE
Vágólapra másolva!
A francia L'Équipe arról írt cikket, hogy Karim Benzema, a Real Madrid futballistája törvénytisztelő állampolgárként, tisztességesen fizet adót arculati jogai után. A futballvilágot megrengető kiszivárogtatások és lebuktatások után már ott tartunk, hogy egy ilyen példának hírértéke van.

A L'Équipe cikkéből megtudhatjuk, hogy a francia csatár arculati jogaiért felelős Best of Benzema cég székhelye a focista szülővárosában, Lyonban van és ott is adózik bevételei után, nem egy adóparadicsomban. A lap hozzáteszi, hogy még egy spanyolországi székhellyel is jobban járna anyagilag Benzema, de ennek ellenére hazájáan adózik. A cég 90 %-a a játékos, 10 %-a a futballista szülei tulajdonjogában van.

Karim Benzema, a tisztességes adófizető Forrás: AFP/Curto De La Torre

Mindeközben egyre több jelenlegi és korábbi Real Madrid-játékosról látnak napvilágot olyan információk, hogy az elmúlt években adót került vagy épp most indult ellene nyomozás az adóhatóság részéről.

Cristiano Ronaldo, Mesut Özil (Arsenal) és Luka Modric piszkos pénzügyeiről már lehetett olvasni az információkat kiszivárogtató médiumokban, most az derült ki spanyol forrásokból, hogy Xabi Alonso (Bayern München), Ángel di Maria (PSG), Ricardo Carvalho, Fabio Conetrao és Pepe ellen is feljelentést tett a madridi ügyészség.