Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy bírói műhiba történt a klubvilágbajnokság elődöntőjében, ahol a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a mexikói Américát. A volt magyar FIFA-játékvezetőt kérdeztük az elődöntőben történtekről.

"Nem mondhatjuk, hogy a mérkőzés végeredményét befolyásoló hiba esett, hiszen a 93. percben történt az eset a Real Madrid 1-0-s vezetésénél,

– mondta az Origónak az egykori nemzetközi játékvezetőnk, Bede Ferenc.

A klubvilágbajnokság elődöntőjében a mérkőzés játékvezetője, Enrique Cáceres előbb megadja Cristiano Ronaldo lesgyanús helyzetből született gólját (a felvételen látszik, hogy a partjelző nem emeli a zászlaját az esetnél), majd a következő képen az látszik, hogy közvetett szabadrúgást ítél a mexikói csapat javára a vélt leshelyzet helyéről.

A mérkőzésről szóló tudósításban mi is azt írtuk, videobíró dönthetett volna az esetről, ezért állt meg a játék, de Bede szerint egyáltalán nem erről volt szó.

"Látszik, hogy a játékvezető közvetett szabadrúgást ítél kifelé, a kezével engedélyt is ad a szabadrúgás elvégzésére. Ezzel idáig nem is lenne gond, hiszen rászólhatnak a fülére a segítői, ami miatt megváltoztathatja a döntését,

Az América játékosai viszont – a játékvezető engedélyével – elvégzik a szabadrúgást, és a bíró is elindul az akcióval, hogy aztán ezt a döntését is felülbírálva maga vigye a középkezdéshez a labdát. Ez a döntés így teljességgel szabályellenes" – tette hozzá az egykori NB I-es csúcstartó játékvezető.

A továbbjutó Real Madrid ellenfele a Kasima Antlers lesz a klubvilágbajnokság vasárnapi fináléjában.