Ibrahimovic duplájával tartja a lépést a Manchester United

Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic (R) celebrates after scoring their second goal during the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns stadium in West Bromwich, central England, on December 17, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic két góljával a Manchester United 2-0-ra győzött a táblázaton mögötte álló West Bromwich Albion otthonában. Wayne Rooney még mindig nem érte utol Sir Bobby Charltont.

A United szokatlanul agilisan kezdte a mérkőzést, és mire utolsó három hazai bajnokiját megnyerő birminghami csapat észbe kapott volna, már 1-0-ra vezettek a vendégek. Lingaard kapott egy hosszú indítást a vendég térfél közepéről, az oldalvonal mellett lenyargalt a WBA tizenhatosáig, felnézett, majd Zlatan Ibrahimovic fejére tekerte a labdát.

Az idénybeli tizedik gólját szerző svéd aztán begyűjtött egy sárgát, amikor izomból letartolta Craig Dawsont. Inkább volt halvány piros.

Mourinho csapata felszabadult a góltól, uralta a játékot, és többen is igyekeztek gólt rúgatni Wayne Rooney-val, aki már hetek óta csak egy találatra van a MU történetének legeredményesebb játékosától, a 249 gólt szerző, Sir Bobby Charltontól.

Rooney azért maga is tett a jó ügy érdekében: egy óriási lövését Ben Foster tolta a felső lécre.

A második félidőben is a MU szájíze szerint alakult a meccs, amit jelzett, hogy az 56. percben Rooney passza után Ibrahimovic megcsinálta magának a lövőhelyzetet, majd be is gurította a labdát a hosszú alsóba. Ez volt Ibra harmadik duplája a bajnokságban.

A jelenleg egyre nagyobb szakállal tüntető csapatkapitánynak ez volt az ötödik gólpassza a bajnokságban, ami éppen annyi, mint, ahánnyal Mesut Özil, Eden Hazard és David Silva büszkélkedhet - együtt.

A 65. percben egy kis dél-amerikai virtuskodás fokozta a hangulatot, amikor a hazaiak venezuelai védője, Solomon Rondon akaszkodott össze a vendégek argentin védőjével, Marcos Rojóval. Kis lökdösődős, kis pofon, két sárga lap a mérleg.

Említésre méltó esemény ezt követően már nem történt, a United tulajdonképpen simán nyert, és pontszámban beérte az 5. helyen álló Tottenhamet.

Eredmény, Premier League 17. forduló:
West Bromwich Albion - Manchester United 0-2 (0-1)
gól: Ibrahimovic (5., 56.)