Vágólapra másolva!
Nem játszott nagyot, de győzött az Atlético Madrid a spanyol bajnokságban, ezzel megszakította a hárommeccses nyeretlen sorozatát. A tabellán viszont maradt hatodik az Atleti, miután este a Real Sociedad is győzött. A Sevilla tíz perc alatt rúgott négy gólt.

Primera División, 16. forduló:
Atlético Madrid-Las Palmas 1-0
gól: Saúl (59.)

Granada-Real Sociedad 0-2
gól: Jon Bautista (56.), Juanmi (69.)

Sevilla-Málaga 4-1
gól: Vietto (25. és 28.), Ben Yedder (34.), Vitolo (35.), ill. Sandro Ramírez (64.)
piros lap: Rami (Sevilla, 61.)

Diego Simeone keze alatt az eddigi leggyengébb szezonját produkálja az Atlético Madrid. Szombat este a tabellán csak 10. Las Palmas legyőzése sem ment simán.

Gól nélküli első félidő után Saúl megszerezte a vezetést az Atletinek, ám a hajrában a sárga mezes vendégek gyors, lendületes támadásokat vezettek, és többször nagy helyzetig is eljutottak.

Csakhogy a gólszerzés nem ment a Las Palmasnak, pedig Quique Setién edző ravasz trükkel is próbálkozott: az összes cseréjét három perc alatt használta ki, a 83. perctől kezdve. Bár a vendégek fölényben fociztak a végjátékban, az eredmény nem változott.

Mindkét klub hárommeccses sorozatot szakított meg: az Atlético nyeretlenségit, a Las Palmas döntetlenekből állót.

Viszont túl sokra egyelőre nem ment a feltámadással a Madrid, mivel a Real Sociedad közvetlenül utána megnyerte a maga meccsét, megérdemelten verte 2-0-ra a Granadát.

Az élcsoport:
1. Real Madrid 37 pont (15 meccs)
2. Sevilla 33 (16)
3. Barcelona 31 (15)
4. Villarreal 29 (16)
5. Real Sociedad 29 (16)
6. Atlético Madrid 28 (16)