Megvan a 30 milliós Barca-csatár első gólja

Horizontal
Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) is congratulated by his teammate Barcelona's forward Paco Alcacer after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 32 second leg football match FC Barcelona vs Hercules CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 21, 2016. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Barcelona legnagyobb sztárjait nélkülözve is könnyedén jutott be a spanyol Király-kupa legjobb 16 csapata közé, miután hazai pályán 7-0-ra kiütötte, összesítésben pedig 8-1-gyel búcsúztatta a harmadosztályú Hérculest.

Idegenben meglepetésre 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok, de nem lehetett kérdés, hogy a Barcelona hazai pályán sima győzelemmel lép túl ellenfelén. Az erőviszonyokról sok mindent elárul, hogy a Hércules jelenleg a negyedik helyen áll a harmadosztály 3-as csoportjában, azt a tabellát a Barcelona tartalékcsapata vezeti.

Arda Turan három gólig meg sem állt Forrás: AFP/Josep Lago

A mérkőzésen bő fél órán át tartotta magát a kiscsapat, majd Lucas Digne megkezdte a gólgyártást. A 23 éves francia balhátvéd első gólját szerezte Barcelona-mezben, ezen az estén nem ő volt az utolsó.

Az első félidőben még Rakitic volt eredményes, a horvát középpályás büntetőből talált be. A második félidőben Rafinha és Arda Turan is betalált,

a török középpályás mesterhármassal zárta a találkozót.

A 73. percben megszerezte első gólját a Barcelonában Pablo Alcácer is, akit a katalánok a nyáron igazoltak 30 millió euróért a Valenciától. A spanyol csatárnak 754 percre volt szüksége, hogy tétmérkőzésen betaláljon új csapata mezében. Minden bizonnyal nagy kő esett le a szívéről, bár lesgyanú miatt ezt a gólt is könnyen elvehették volna.

Király-kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Szerdai eredmények (sötéttel a továbbjutók):
Barcelona-Hércules 8-0 (2-0)
Eibar-Sporting Gijón 3-1 (2-0)
Sevilla-Formentera 9-1 (6-0)
Deportivo LaCoruna-Real Betis 3-1 (1-0)
Osasuna-Granada 2-0 (1-0)
Valencia-Leganes 2-1 (1-0)