Ismét kötelezővé tenné az öltözőben a németet a Bayern München elnöke

Bayern Munich vs Bayer Leverkusen Bundesliga FOOTBALL soccer
Bayern's Renato Junior Luz Sanches (l-r), Franck Ribery, Arturo Vidal and Arjen Robben on the bench at the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Bayer Leverkusen at the Allianz Arena in Munich, Germany, 26 November 2016. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Andreas Gebert/dpa
Vágólapra másolva!
Ha Uli Hoenessen, a Bayern München elnökén múlik, akkor hamarosan ismét a német lesz a fő nyelv a labdarúgócsapat öltözőjében.

"Ha az az elhatározásom, hogy közép- vagy hosszú távon integrálódok egy klubba, akkor meg kell tanulnom az ott beszélt nyelvet - mondta a Sport Bildnek a vezető. - Ismét németül kell beszélni az öltözőben, a nyelv összeköti az embereket. Különben klikkek alakulnak ki."

Uli Hoeness nem viccel Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

A csütörtökön 65. születésnapját ünneplő Hoeness szerint az integráció elengedhetetlen.

És emiatt is van szükségünk hamarosan egy menedzserre: ezt pontosan szabályozni és ellenőrizni kell" - mondta a klubelnök. Utóbbi posztra a pályafutása végéhez közeledő Philipp Lahm az egyik jelölt, a tárgyalások már el is kezdődtek vele.

Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, és a sajtótájékoztatókon arra törekszik, hogy németül nyilatkozzon.

"Ez lenyűgöz - mondta róla Uli Hoeness. - Egy tréner számára alapvető fontosságú a kommunikáció.

Ez egyébként nem volt máshogy a klub előző vezetőedzőjével, Pep Guardiolával sem, aki a kinevezése és munkába állása közötti hónapokat intenzív nyelvtanulással töltötte, és már bemutatkozó sajtótájékoztatóján is remek némettudásával nyűgözte le a megjelenteket.