Kilenc nyeretlen meccset nehéz megmagyarázni

Mike Phelan, Hull City, foci
(FILES) This file photo taken on December 17, 2016 shows Hull City's English manager Mike Phelan gesturing on the touchline during the English Premier League football match between West Ham United and Hull City at The London Stadium, in east London. Hull City said they had parted company with manager Mike Phelan on Tuesday, with the club deep in trouble in the Premier League relegation zone. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Menesztették a vezetőedzői posztról Mike Phelant az angol labdarúgó-bajnokságban utolsó helyezett Hull Citynél. A döntés azután született meg kedden este, hogy a csapat a 20. fordulóban 3-1-re kikapott a West Bromwich Albiontól, s ezzel már kilenc mérkőzés óta nyeretlen.

Az 54 éves angol tréner július végén vette át ideiglenesen a Hull City irányítását, majd októberben erősítették meg a posztján.

Steve Bruce helyét foglalta el, aki miután a Championship alapszakaszában a 4. helyen zárt, de csapata a playoffban legyőzte a Derby Countyt, majd Mohamed Diamé góljával 1-0-ra megverte a Sheffield Wednesdayt, és feljutott az élvonalba, nem volt hajlandó folytatni a munkát, mert elégtelennek ítélte az átigazolási terveket.

Mike Phelan Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Manchester United korábbi egyszeres válogatott védője 14 éves húzott le egykori klubja stábjában, de volt másodedző a Norwich, a Blackpool, a Stockport County és a Hull csapatainál is. Első főedzősködése 24 mérkőzésig tartott: hat győzelem és öt döntetlen mellett 13 vereség lett a mérlege.

Phelan utódját egyelőre keresi a klub, angol fogadóirodáknál azonban máris van egy esélyes, mégpedig a Birmingham City volt edzője, Gary Rowett személyében.