Vért izzadt a Napoli a Samp ellen

Napoli, Dries Mertens
Napoli's Belgian forward Dries Mertens (R) celebrates with Napoli's Romanian defender Vlad Chiriches and Napoli's Italian forward Lorenzo Insigne (R) after scoring a goal during the Italian Serie A football match between Cagliari and Napoli at the Sant'Elia Stadium in Cagliari on December 11, 2016. / AFP PHOTO / PIETRO MOSCA
Vágólapra másolva!
Hihetetlen meccsen nyert a jóval esélyesebb Napoli a Sampdoria ellen a Serie A-ban: a Samp vezetett Nápolyban, majd egy óra után emberhátrányba került. A Napoli nagy nehezen egyenlített, de a győztes gól csak nem akart összejönni - végül a 95. percben mégis megszületett.

Serie A, 19. forduló:
Napoli-Sampdoria 2-1
gól: Gabbiadini (77.), Tonelli (95.), ill. Hysaj (30., öngól)
piros lap: Silvestre (Samp, 61.)

Fix egyesnek tűnt a Napoli-Sampdoria meccs a Serie A-ban, de nagyon nem alakult simán a hazaiak számára. Az első félidő végén a vendégek vezettek az albán Hysaj öngóljával, fordulás után viszont az argentin Silvestre (Samp) hét perc alatt összeszedett két lapot, vonulhatott is le.

Vezetett, de emberhátrányba került a genovai alakulat, a Napoli viszont nem játszott nyomasztó fölényben, nem dolgozott ki túl sok helyzetet.

Ennek ellenére a hajrában összejött az egyenlítés, ám ez hazai pályán még mindig édeskevésnek számított a forduló előtt 13. helyezett Samp ellen. A második hazai gól pedig sehogy sem akart összejönni, vagy a csatárok hibáztak, vagy Puggioni kapus védett nagyot, vagy Di Bello játékvezető intett lest.

Utóbbi öt perc hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó perce kezdetén a Samp jutott szabadrúgáshoz az ellenfél térfelén. A pontrúgást bűnrosszul végezték el, les miatt jöhetett egyből a Napoli, és egy gyors akció végén Lorenzo Tonelli a léc alá bombázott - ez volt az első meccse a délolasz klubban.

A Napoli pontszámban beérte a második helyezett Romát.

Az élcsoport:
1. Juventus 42 (17 meccs)
2. Roma 38 (18 meccs)
3. Napoli 38 (19 meccs)
4. Lazio 34 (18 meccs)