Messi megmentette a Barcelonát

Nicola Sansone, foci,
Villarreal's Italian forward Nicola Sansone celebrates after scoring during the UEFA Europa League football match Villarreal CF vs FC Steaua Bucharest at El Madrigal stadium in Vila-real on December 8, 2016. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
Majdnem elszenvedte szezonbeli harmadik bajnoki vereségét a Barcelona labdarúgócsapata, de a Villarreal hiába vezetett a 90. percig 1-0-ra, Lionel Messi 19 méteres szabadrúgásból kiegyenlített.

A gól nélküli első félidő után a 49. percben meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést, egy gyors kontra során Pato ugratta ki a védők között Sansonét, aki jobbról jobbal a balkapufára lőtt, onnan pedig a labda a hálóba vágódott (1-0).

Az 53. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a Barca egyenlíthetett volna, de Neymar gyenge lövését védte a hazaiak kapusa.

Húsz percel később előbb egy tizenegyes-gyanús eset borzolta a Barca-szurkolók idegeit (a fekvő Soriano kézzel blokkolt), majd Messi lőtt kapufát.

Sansone szerzett vezetést a hazaiaknak Forrás: AFP/Jose Jordan

Aztán a másik oldalon is kezezést reklamáltak a Villarreal játékosai, de gólt végül a vendégek szereztek: a 90. percben Messi 19 méteres szabadrúgásból kilőtte a jobb felső sarkot (1-1).

Eredmények, Primera División, 17. forduló:
Villarreal - Barcelona 1-1 (0-0)
gól: Sansone (49.), illetve Messi (90.)

Athletic Bilbao - Alavés 0-0

Betis - Leganés 2-0 (0-0)
gól: Rubén Castro (51.), Piccini (85.)

Celta Vigo - Málaga 3-1 (1-0)
gól: Iago Aspas (7.), Wass (60.), Fontàs (73.), illetve D. Wass (86., öngól)