Messiék segítségével költözhet nagyobb lakásba egy magyar család

FC Barcelona's Celebration For Winning Spanish Championship Barcelona Barcelona 2016 Spain Spain 2016 Argentine Forward Messi Lionel FC Barcelona FC Barcelona 2016 COMMEMORATION Celebrations Parade Winners Winning Spanish La Liga La Liga 2015/2016 Champio
Argentine forward Lionel Messi attends FC Barcelona's celebration parade for winning the Spanish La Liga championship, in Barcelona, Spain, May 15, 2016.
Vágólapra másolva!
Lionel Messi és Andrés Iniesta, az FC Barcelona két sztárjának dedikált mezét árverezték el egy barcelonai étteremben. A befolyt összegből egy héttagú szombathelyi család költözhet nagyobb lakásba.

Az árverésre a Camp Nou stadion mellett álló, magyar tulajdonban lévő Futballárium nevű étteremben került sor - írja a Bors.

A katalán csapat két sztárja által felajánlott dedikált mezeket egy felvidéki magyar házaspár vette meg

660 ezer forintért, amihez további adományokból még 106 ezer forintot tudtak hozzátenni,

mondta az étterem tulajdonosa, Büki Péter, hozzátéve, a két futballista és a klub is tisztában van vele, hogy a mezekből befolyt összeget milyen jótékony célra fordítják.

Iniesta és Messi segítségével jutott lakáshoz a Baán család

A 806 ezer forintot a szombathelyi Baán László kapja, aki héttagú családjával így akár már heteken belül háromszobásra cserélheti mostani másfélszobás lakását.

"A Barcelona ezt az újságcikket is elkérte, ennyire érdekli őket a jótékonysági akció végeredménye. Iniestáék pedig szó szerint azt mondták nekem, remélik, tudnak segíteni a családon, és további magyarokat támogató adományokban is partnerek lesznek a jövőben" – tette hozzá Büki Péter.