Vagy Messi int búcsút a Barcának vagy mások

Lionel Messi, foci
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates his goal during the Spanish league football match FC Barcelona vs RCD Espanyol at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 18, 2016. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Komoly nehézséggel kell szembenéznie a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona vezetőségének, amennyiben meg szeretné hosszabbítani az együttműködést legnagyobb sztárjával, az argentin Lionel Messivel.

Oscar Grau, a katalán klub vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy az ötszörös aranylabdás támadó szerződése 2018. június 30-án lejár, azaz 18 hónapjuk van arra, hogy megállapodjanak a hosszabbításról.

Messi miatt távozhatnak más játékosok? Forrás: AFP/Josep Lago

Ez azonban nem ígérkezik egyszerűnek, mivel a spanyol liga szabályozásának értelmében a klubok a költségvetésüknek legfeljebb a 70 százalékát költhetik a játékosok fizetésére,

márpedig a Barcelonáénál egész Európában csak a Manchester Unitednak nagyobb a bérköltsége.

"Hideg fejjel kell elemeznünk a helyzetet, hiszen azt szeretnénk, ha a világ legjobb játékosa a Barcelona csapatában játszana a továbbiakban is. Közösen kell megegyeznünk a folytatásról.

- mondta Grau.

Neymar és Suárez is többet keres

A katalán együttes másik két sztárját, az uruguayi Luis Suárezt és a brazil Neymart 2021-ig köti érvényes szerződés a Barcelonához, addig mindketten nagyjából évi 25 millió eurót (7,7 milliárd forint) visznek haza. Ezzel szemben Messi jelenlegi kontraktusa kisebb összeget, nagyjából 22 millió eurót (6,7 milliárd forint) tartalmaz.

Ketten is többet keresnek nála a Barcában Forrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Mexsport/Bpi.

A Barcelona költségvetése a mostani idényben 695 millió euró (214 milliárd forint), játékosainak átlagos havi keresete pedig közel 7,5 millió euróra (2,3 milliárd forint) rúg.