Ha még nem fogadott a Chelsea bajnoki címére, akkor most tegye meg

Chelsea FC Victory Parade Chelsea Football Club COMMEMORATION SPORT FOOTBALL victory parade news BLUE COLOUR CAST Eelbrook Common west London britain fans Premier League 2015 champions SQUARE FORMAT
LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 25: Chelsea FC players celebrate during the open top bus victory parade on May 25, 2015 in London, England after winning fourth Premier League title in May 2015. Tolga Akmen / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A salfordi egyetem SAM nevű számítógépe kiszámolta, hogy mi lesz a Premier League idei végeredménye. Nem fognak örömtüzeket gyújtani Manchesterben.

A röviden SAM, hosszabban pedig Sports Analytics Machine névre hallgató gép számításai szerint a Chelsea magabiztosan fogja megszerezni története ötödik bajnoki címét, azaz Antonio Conte a PL-trófeával pózolva teheti emlékezetessé angliai debütálását.

Második helyre is egy londoni csapat fog befutni, méghozzá az a Tottenham Hotspur, amelyik éppen az előző fordulóban szakította meg a Chelsea 13 mérkőzéses veretlenségi szériáját. A különbség azonban nem csökkeni fog a mostani öt pontról a két csapat között, hanem még nőni is.

Ők már megtették tétjeiket Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Tolga Akmen

SAM szerint a Liverpool lesz a harmadik, míg Pep Guardiola Manchester Cityje befut a negyedik helyre, megszakítva ezzel az Arsenal 19 szezon óta tartó top 4-es sorozatát - Arsene Wenger csapata utoljára az 1995-96-os szezonban szorult ki utoljára az első négyből. Idén ötödikek lesznek.

José Mourinhónak és a Manchester Unitednek megint nem kell a BL-sorsoláson izgulnia, mert

csak hatodik lesz a csapat,

azaz megint lehet az Európa Ligában vitézkedni.

A bajnoki címvédő Leicester City javít mostani keserves 15. helyén, és az idény végén 10. lesz a csapat, ami egy fokkal csak jobban mutat.

A Hull City, Swansea, Sunderland trió számára azonban rossz hírekkel szolgált SAM: hiába az edzőcserék, a három gárda készülhet a másodosztályra.

A számításokat azzal az optimista feltételezéssel végezte el a gép, hogy senki nem fog megsérülni, a télen eligazolni, vagy egy hosszabb eltiltást begyűjteni.