Az Anfielden értesült fia haláláról, megrázó levelet írt a Facebookon

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - LIVERPOOL v LUDOGOETS 2015 CHAMPIONS LEAGUE FOOT FOOTBALL GROUP B GROUPE B LIGUE DES CHAMPIONS LIVERPOOL SEPTEMBER Soccer SPORT UEFA SQUARE FORMAT
A large We Are Liverpool banner is displayed before the game during the UEFA Champions League, Group B, football match between Real Madrid CF and FC Basel on September 16, 2014 at Andfield Road in Liverpool , England . Photo Matt West / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Közel hatvanezer like-nál és több mint 13 ezer megosztásnál jár az a levél, amelyet egy angol férfi küldött a Liverpool FC Facebook-oldalára.

Kevin May a Plymouth Argyle szurkolója, személyesen volt jelen csapata vasárnapi FA-kupa-meccsén a Liverpool otthonában, az Anfield Roadon.

Szivárvány az Anfield Road felett Forrás: DPPI media/Matt West

A férfi nagyjából délután egy órakor lépett be a stadionba, a mérkőzés fél háromra volt kiírva. Miközben a helyét kereste, szörnyű telefonhívást kapott idősebb fiától:

kisebbik fia az intenzív osztályon fekszik, és az orvosok az életéért küzdenek.

A férfi próbálta elrejteni borzalmát (és könnyeit) a lelátón, de egy mellette álló rendőr észrevette, hogy milyen zaklatott. Elmesélte, mi történt a fiával, a rendőr érzékelve a helyzet súlyosságát, azonnal bekísérte a klubházba, ahol az édesapa csendesebb körülmények között tarthatta a telefonos kapcsolatot fiával. Egy másik rendőr is próbált segíteni, forró teával kínálták a sokkos állapotba került férfit.

Telefonon jött a hír, hogy a kritikus helyzet valamelyest csillapodott, a rendőrök visszakísérték a férfit a lelátóra, akinek csak szólnia kellett, ha vissza akart térni az irodába.

Tíz perccel később újból csörgött a telefont, ezúttal Kevin May lánya küldött üzenetet.

„Az én gyönyörű, 25 éves fiam meghalt, szívroham vitte el” – írja a férfi a megrázó levélben.
Az apa rögtön visszament az klubházba, ahol teljesen összezuhanva, magába roskadva zokogott a fájdalomtól, miközben a liverpooli rendőrök próbálták vigasztalni.

„Mindkét rendőr átkarolt engem, egy Argyle-drukkert, valódi emberséget tanúsítottak.

– olvasható a levélben.

"Mi vagyunk a Liverpool" Forrás: DPPI media/Matt West

A férfi a végén hozzáteszi, hogy azért nem indult azonnal haza, amikor megtudta, hogy a fia életveszélyben van, mert autóval utaztak Liverpoolba, és több utastársáért ő felelt.

Amikor valamelyest képes volt feldolgozni a halálhírt, visszatért a helyére. Ekkor felcsendült a lelátón a liverpooliak híres himnusza, a You'll Never Walk Alone, az apa bevallása szerint

úgy érezte, mintha ebben a tragikus pillanatban neki énekelne a stadion, és ez rendkívül meghatotta.

Levele végén megjegyzi, sajnálja, hogy nem emlékszik az őt segítő egyik rendőr nevére, de szeretné, ha valaki átadná neki hálás köszönetét, amiért társával emberséggel és együttérzéssel segítették meg azokban a pillanatokban, amikor óriási szüksége volt rá.

A levél teljes terjedelemben, angolul itt olvasható: