Chelsea: Conte és Diego Costa üvöltve vitatkoztak

Diego Costa, Chelsea, foci
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa sits on the grass having picked up an injury during the English Premier League football match between Arsenal and Chelsea at the Emirates Stadium in London on January 24, 2016. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Áll a bál a Chelsea-nél, a csapat idei sikereinek két legfontosabb szereplője, Antonio Conte és Diego Costa csúnyán összevesztek. A balhé mögött egy vélt, vagy valós sérülés, illetve egy brutális kínai ajánlat állhat.

Több angol lap is azt írja, Diego Costa kikerült a Chelsea hétvégi meccskeretéből, és el sem utazott a londoniakkal a bajnoki címvédő Leicester City elleni találkozóra.

A vita azon pattant ki, hogy a csatár közölte, derékfájdalmai vannak, ezért néhány nap pihenőt kért, de a Chelsea orvosi csapata

nem tudta megerősíteni a sérülés tényét, Antonio Conte menedzser pedig melléjük állt a vitában.

A Daily Mail azt írja, a vita annyira elfajult, hogy Conte végül azt üvöltötte a játékosának, „Akkor takarodj Kínába!", és szemtanúkra hivatkozva hozzáteszi, a sztárcsatár sem maradt adósa az olasz edzőnek.

Antonio Conte elég szenvedélyes fazon Forrás: DPPI/Javier Garcia

A bulvárlap arra is kitér, hogy a csatár ügynöke, Jorge Mendes éppen Kínában tartózkodik, és Diego Costáról tárgyal, akit igencsak elbizonytalanított

az egyik kínai csapat ajánlata, amely évi 30 millió fontos fizetéssel csábítja a brazil/spanyol csatárt.

A Chelsea 80 millió fontot kaphatna a csatárért (az utóbbi időben Oscar és John Obi Mikel is Kínába igazolt a londoniaktól), és aki egy kicsit is ismeri Antonio Contét, az tudja, hogy aki neki vissza merészel szólni, annak egyszer és mindenkorra vége.

Del Piero és Quagliarella is tudna mesélni

Hogy Conte milyen szenvtelenül, kizárólag a csapat vélt érdekeit szem előtt tartva irányítja a csapatait, arra tökéletes példa a Juventus ikonja, Alessandro Del Piero esete. A Juventus klasszisa, bár nyílt vita soha nem alakult ki közöttük, bizonyára nem örült, hogy csak csereként, vagy még úgy sem kerül pályára Conte első évében (2011/12), amikor a Juve veretlenül nyerte meg a Serie A-t.

Conte azonban nem volt hajlandó engedelmeskedni a szurkolók óhajának, és a klub – sokkolóan durva, már-már tiszteletlen döntést hozva – bejelentette, hogy Del Piero a szezon végén távozik.

Se magyarázat, se búcsúmeccs

(hacsak nem vesszük annak a Napoli ellen 2-0-ra elbukott Olasz Kupa-döntőt, ami a csatár utolsó meccse volt fekete-fehérben), Del Piero egyszer csak Ausztráliában találta magát.

Alessandro Del Piero cserejátékosként köszönt el Torinótól Forrás: AFP

Egy másik válogatott csatár, Fabio Quagliarella esete már inkább hajaz Diego Costa ügyére: Conte eltiltása alatt a Juventust Massimo Carrera irányította, bár nem kérdés, hogy a döntéseket igazából Conte hozta. Egy rosszul sikerült bajnokin Carrera lecserélte Quagliarellát, aki ennek láthatóan nem örült, és a kamerák előtt odaszólt valamit az edzőnek.

Conte nem szólt egy szót sem, de

innentől kezdve Quagliarella játékpercei drasztikusan lecsökkentek, és a szezon végén eladták a Torinónak.

Senki nem lepődött meg: aki a klubikonnal így elbánik, annak egy sima válogatott csatár smafu.

Egy újabb kedvenc érkezhet

Diego Costa elvesztése azért nagyon keményen érintené a Chelsea-t, hiszen a csatár remek formában termeli a gólokat, már 14-nél tart az idei szezonban. A klub új szerződést akart ajánlani a 28 éves (?) játékosnak, de az új fejlemények fényében lehet, hogy erre nem kerül sor.

Diego Costa nem a legjobb emberrel kezdett ki Forrás: AFP

Conte a hírek szerint korábbi torinói játékosára, Fernando Llorentére mozdulna rá (őt annyira kedvelte, hogy amikor a Bilbao nem akarta elengedni szerződése utolsó évében, inkább a lelátón jegelte, Conte kivárta a szerződés kifutását, és ingyen hozta a Juventushoz), mert nem bízik a nyáron 33 millió fontért igazolt Michy Batshuayi játékában.

Hogy a Swansea-ben játszó Llorente képes lenne-e pótolni Diego Costát, arról megoszlanak a vélemények, mindenesetre az angol lapok már azt írják, veszélybe kerülhet a Chelsea bajnoki címe, ha legjobb csatárát ilyen könnyedén elengedi.