Bekeményítenek a kínaiak, korlátozzák a légiósok számát

fbl Horizontal, Carlos Tevez
An unidentified fan cheers Boca Juniors' forward Carlos Tevez (L) as he leaves the field during their Argentina First Division football match against Colon at La Bombonera stadium, in Buenos Aires, on December 18, 2016. / AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI
Vágólapra másolva!
A mérkőzésekre nevezhető légiósok számának korlátozásával vetne véget az egyre esztelenebb költekezésnek a Kínai Labdarúgó Szövetség. 

Az eddigi 4+1-es szabályt egy szigorúbb 3-as szabályra cserélik a kínai Szuperliga márciusban induló új szezonjában. Ez bővebben azt jelenti, hogy míg eddig négy külföldi és egy nem kínai ázsiai futballistát lehetett nevezni az élvonalbeli csapatok mérkőzéskereteibe, addig ezentúl csak három külföldi lehet, ráadásul még két U23-as játékost is be kell nevezni, egyiküket rögtön a kezdőbe.

A döntéssel

a hirtelen meggazdagodó csapatok "esztelen költekezését" igyekszik megállítani

a kínai szövetség, amelyik az elmúlt hetek csillagászati átigazolásainak hátterét is meg fogja vizsgálni törvénytelenségekre vadászva.

Sztár áradat

Csak az elmúlt bő egy hónapban olyan sztárok igazoltak Kínába, mint a Chelsea brazil és nigériai válogatottja, Oscar és John Obi Mikel. Előbbi mintegy 60 millió fontért írt alá a Sanghaj SIPG-hez, míg utóbbit a Tiencsin TEDA gárdájához írt alá, őket megelőzve pedig a korábbi Manchester United és City játékos, illetve argentin válogatott Carlos Tévez kötelezte el magát a Sanghaj Senhua együtteséhez, ahol a világ legjobban kereső focistájává tették.

Ez még csak a kezdet, üzenték nemrég Kínából:

A Senhua pont az egyik nagy vesztese lenne az új szabálynak, lévén hat külföldi van a klub keretében, Tévez mellett olyan ászok, mint Demba Ba vagy Obafemi Martins.

Illetve az új szabály vesztese lehet még a Chelsea spanyol gólzsákja, Diego Costa, aki már közel volt, hogy aláírjon a Tiencsin Kvancsian csapatához - akik két héte szerződtették havi közel 1,5 millió eurós fizetésért a belga válogatott Axel Witselt - ahol viszont már most is négy légiós van.