Akkora bulit csaptak a Barca-meccs előtt, hogy kórház lett a vége

La Liga 2016/2017 - FC Barcelona v UD Las Palmas Sports, Sport, SPO, SP Soccer FOOTBALL Primera Division
Kevin-Prince Boateng (UD Las Palmas), during La Liga soccer match between FC Barcelona and UD Las Palmas, at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, saturday, january 14, 2017. Foto: S.Lau | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
A Las Palmas focicsapatának néhány játékosa az Atlético Madrid elleni győztes meccset követően elment bulizni, ami olyan jól sikerült, hogy egyikük kórházban végezte. Két nappal később ötöt kaptak a Barcelonától.

A Marca című spanyol napilap internetes kiadása számolt be róla, hogy mi is történt a Las Palmas csapatának háza táján azt követően, hogy nem kis meglepetésre idegenben 3-2-re legyőzték az Atlético Madridot a Király Kupában. A csapat Madridban éjszakázott, hogy másnap onnan vonatozzon át Barcelonába, a lap információ szerint pedig Quique Setién vezetőedző szabad programot adott a játékosnak.

Las Palmas: Expediente Las Palmas: una discoteca, un jugador en urgencias y la rebelión de Viera - Marca.com

Kevin-Prince Boateng, a gárda ghánai válogatott középpályása mindenáron szeretett volna egy jót bulizni, és míg többen moziba mentek, addig egy hét fős csoport Boateng vezetésével megindult az éjszakába. A házirend szerint 23.30-kor van takarodó, azon lehet, hogy ezúttal ettől eltekintett a vezetőedző.

Ahogy attól is eltekintett volna, hogy a nagy mulatozás egyik játékosa,

Javi Castellano számára a baleseti sebészeten érjen véget,

miután leesett valahonnan és összetörte magát. A klub hivatalos tájékoztatása szerint azonban influenza miatt nem játszhatott két nappal később a Camp Nouban, ahol a csapat súlyos 5-0-s vereséget szenvedett.

Kevin-Prince Boateng volt a főkolompos, mégsem őt vették elő Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau

A tévében is látható volt, hogy Setién edző pályára akarta küldeni Jonathan Vierát, aki ugyancsak kivette a részét a dorbézolásból, ő azonban nem volt hajlandó beállni, és rövid vitatkozás után az edző visszavonult.

Hazatérve aztán a tréner összehívta a játékosokat és hármójukkal, Castellanóval, Vierával és Tanával közölte, hogy nem számol velük a péntek esti Deportivo La Coruna elleni mérkőzésen, ami 1-1-re végződött. A meccs előtti sajtótájékoztatón kertelés nélkül ki is jelentette Quique Setién, hogy vannak játékosok, "akiknek a viselkedése elfogadhatatlan", és

inkább egy-két játékos hagyja el a klubot, semmint a csapat lássa kárát a viselkedésüknek.

A Marcának név nélkül nyilatkozó egyik veterán Las Palmas-játékos csak úgy kommentálta a történteket, hogy az edző fellépésének "már éppen itt volt az ideje, nagyon is időszerű volt".

A Las Palmas a Primera Divisónban 19 mérkőzés után 25 ponttal a 11. helyen áll.