Marokkó kiejtette az Afrika-kupa címvédőjét

Böde Dániel és Franck Kessie, foci
Budapest, 2016. május 20. Böde Dániel (b) és az elefáncsontparti Franck Kessie a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A címvédő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a C csoportból a Gabonban zajló Afrika Kupán, miután kedd este 1-0-ra kikapott a marokkói együttestől. A csoportot a Kongói DK nyerte. 

Eredmények, C csoport, 3. forduló:
Marokkó-Elefántcsontpart 1-0 (0-0)
Kongói DK-Togo 3-1 (1-0)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Kongói DK 7 pont, 2. (és továbbjutott) Marokkó 6, 3. Elefántcsontpart 2, 4. Togo 1

Elefántcsontpart az első két összecsapásán döntetlent játszott, így győznie kellett volna a továbblépéshez.

A csoportelsőséget a Kongói DK együttese szerzete meg, amely 3-1-re verte Togót. A togóiaknál annak ellenére sem vállalta a játékot a kapus Kossi Agassa, hogy a kezdőként pályára lépő hálóőrt, Baba Tchagounit a 24. percben le kellett cserélni.

Tavasszal Bödéékkel sem bírt el Elefántcsontpart Forrás: MTI/Kovács Tamás

Agassa házát a Marokkótól elszenvedett 3-1-es pénteki vereséget követően rongálták meg a drukkerek, akik őt tették felelőssé a vereségért. Ezt követően Claude le Roy szövetségi kapitány rábízta, pályára lép-e a találkozón.