Vágólapra másolva!
A Bundesligában sereghajtó Darmstadt felbontotta középpályása, Änis Ben-Hatira szerződését, miután a játékos nyíltan támogatott egy szélsőséges iszlamista kapcsolatokkal rendelkező szervezetet, amely a német hatóságok jelentéseiben is szerepel.

A berlini születésű, német és tunéziai állampolgárságú támadó középpályás a 2016-2017-es szezon előtt érkezett a Darmstadthoz, fél évig volt maradása a klubnál. Ezt megelőzően a Frankfurtnál szerepelt, ott szintén hat hónapig bírta. 2011 és 2016 között a Hertha futballistája volt, de Dárdai Pál egy verekedés miatt kitette a keretből és ingyen távozott a klubtól.

Ben-Hatira a Hertha után nem találta a helyét Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Pascu Mendez

A 28 éves Ben-Hatira a közelmúltban nyíltan vállalta, hogy támogatja az Ansaar International segélyszervezetet, amely müncheni és Németország határain túli muszlimok megsegítésére jött létre.

A Darmstadt vezetői először pozitívan értékelték, hogy a futballista rászorulókat támogat, de később szemet szúrt nekik a történet, amikor sajtóforrásokból kiderült, a német titkosszolgálat figyeli a szervezetet, amelyet a hatóságok azzal vádolnak, hogy egy németországi szalafista hálózatot pénzel.

A 2016-2017-es szezon őszi felében Kelinheisler Lászlót kölcsönben foglalkoztató Darmstadt legutóbbi mérkőzésein a klub szurkolói transzparensekkel szólították fel Ben-Hatirát, hogy határolja el magát az Ansaar Internationaltől.

Itt épp Kleinheisler egyetlen darmstadti gólját ünnepli a társakkal (28-as mezszámmal) Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

A Darmstadt szerdán közleményben tudatta, nem látták értelmét a futballista közreműködését a szervezetben, ezért úgy döntöttek, útjaik különválnak. A klub minden jót kívánt a futballistának.

A korosztályos német, illetve felnőttként tunéziai válogatott Ben-Hatira az Instagramon azt írta, hogy „kevés olyan ember van, aki súlyos felelősséget cipel a hátán, de büszkén tud a tükörbe nézni". A játékos későbbre ígért részletesebb kommentárt.