Vágólapra másolva!
A Serie A 22. fordulójában meglépett a mezőnytől a Juventus, amely a Roma vereségét kihasználva növelte előnyét az élen. Nagy Ádám kezdett, és a 72. percig a pályán volt a Bolognában, amely a hajrában vesztett el két pontot. 

Serie A, 22. forduló:
Torino-Atalanta 1-1 (1-0)
gól: Falque 16. ill. Petagna 67.
Sassuolo-Juventus 0-2 (0-2)
gól: Higuaín 9., Khedira 25.
Udinese-Milan 2-1 (1-1)
gól: Thereau 31., De Paul 73. ill. Bonaventura 8.
Sampdoria-Roma 3-2 (1-1)
gól: Praet 21., Schick 71., Muriel 73. ill. Péres 5., Dzeko 66.
Cagliari-Bologna 1-1 (0-0)
gól: Borriello 93. ill. Destro 64.
Fiorentina-Genoa 3-3 (1-0)
gól: Ilicic 17., Chiesa 50., Kalinic 62. ill. Simeone 57., 86. - 11esből, Hiljemark 59.
Crotone-Empoli 4-1 (1-1)
gól: Stoian 24., Falcinelli 56., 91., 92. - 11esből. Mchedlidze 39.

A forduló első meccsén a két legjobb formában játszó középcsapat, a Torino és az Atalanta nem bírt egymással. A Toro szokás szerint remekül kezdett, meg is szerezte a vezetést, de aztán a második félidőben az egyre komolyabb fölényben futballozó Atalanta kiegyenlített.

Nagy Ádám kezdett a Bolognában, és úgy nézett ki, sikerül is begyűjteniük a három pontot Szardínián, de hiába vezettek egészen a hajráig, Marco Borriello a 93. percben kiegyenlített. Ekkor már kettős emberhátrányban játszott a Bologna, a 88. percben a Nagyot a 72. percben váltó Viviani, majd két perccel később Krafth is piros lapot kapott.

Nagy Ádám kezdett a Bolognában Forrás: AFP

A Roma egy kipattanót a kapuba pofozó Bruno Péres góljával szerzett vezetést Genovában, de a Sampdoria kiegyenlített, majd ugyanígy tett a második félidőben is, amikor Edin Dzeko újra a rómaiakat juttatta előnyhöz. Sőt, Schick gólja után másfél perccel már vezetett a Sampdoria: Luis Muriela jobb felsőbe vágott egy védőkön megpattanó szabadrúgást. Ez maradt a végeredmény, a Roma már négy ponttal van a Juve mögött úgy, hogy a Juve egy meccsel kevesebbet játszott.

Zsinórban harmadszor kapott ki a Milan

A Milan hiába szerezte meg a vezetést már a 8. percben, Thereau még az első félidőben kiegyenlített, majd a második félidőben a győzelmet is megszerezte az Udinese. Ez zsinórban a harmadik veresége a Milannak, amely hét közben a kupából is kiesett a Juventus ellen.

Giacomo Bonaventura hiába talált be Udinében Forrás: AFP/Karim Jaafar

A Juventus esélyt sem adott a Sassuolónak, a gólokat mostanában ipari mennyiségben termelő Gonzalo Higuaín már a meccs elején megszerezte a vezetést, Sami Khedira gólja pedig lezárta a fontos kérdéseket. A Juventus tartja első helyét a táblázaton,

és a Roma vereségének köszönhetően négy ponttal vezet.

A Fiorentina fordulatos meccsen játszott 3-3-as döntetlent a Genoával, négy gólt szerezve nyert a Crotone, de talán már későn ébredtek Calabriában.