Vágólapra másolva!
December végén az Inter 3-0-ra legyőzte a Laziót a Serie A-ban, de az Olasz Kupa negyeddöntőjében a rómaiak visszavágtak, és Milánóban győzték le Stefano Pioli csapatát. Alakul a római derbi a Coppa Italia elődöntőjében. 

Olasz Kupa, negyeddöntő
Inter-Lazio 1-2 (0-1)
gól: Brozovic 84. ill. Felipe Anderson 20., Biglia 56.- 11-esből

A bajnokságban Stefano Pioli kinevezése óta óriási formában nyomuló Inter lendülete az Olasz Kupában csak a negyeddöntőig tartott, a Lazio kiejtette a milánóiakat.

A bajnokságban egymás után kétszer kikapó Lazio végig veszélyesebb volt a kapura, több ziccere is akadt az első félidőben, de gólt csak egyet szerzett: Felipe Anderson előzte meg a védőjét, és szépen csúsztatott Samir Handanovic kapujába.

A második félidő elején úgy tűnt, minden eldől, amikor Miranda határozatlanságát kihasználva Ciro Immobile lépett ki, a védő pedig szabálytalankodott (?) a csatárral szemben. A védő piros lapot kapott, Biglia pedig a léc alá ragasztotta a megítélt büntetőt, így bő félórával a vége előtt kétségbeejtő helyzetbe került az Inter.

Miranda padlón Forrás: AFP

A kiállítás után nagyon összekapta magát a hazai csapat, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de közben kontrákból a Laziónak is voltak komoly ziccerei. Élvezetesen alakult a meccs, különösen azután, hogy Stefan Radut kiállították a Lazióból.

Az Inter nyomása a 83. percben érett góllá, Perisic és Brozovic fejelgetett egy szöglet után a 16-oson belülre, mintha csak lábteniszeztek volna, és utóbbi okos fejessel ívelte át a labdát Marchetti kapus fölött.

Az egyenlítés azonban nem jött össze, a Lazio jutott tovább, és készülhet a Roma-Cesena párharc győztese ellen. Nem nagy bátorság megjósolni, hogy római derbi várható az elődöntőben (a másik ágon Juve-Napoli párharc lesz).