Vágólapra másolva!
Az angol negyedik vonalban, azaz a League Two-ban szereplő Notts County anyagi gondjai miatt átigazolási tilalom alatt áll, viszont miután szeretnének bent maradni, égető szükségük van egy gólerős játékosra. De, hogy igazoljanak, ha nem igazolhatnak? Megoldották.

Bajner Bálint egykori csapata, a Notts County igen nagy bajban van: a klub ellen adóhatósági eljárás van folyamatban, miután nem csak más klubok, hanem az államkincstár irányában is tetemes tartozásuk van - emiatt egészen hétfőig, azaz átigazolási időszak utolsó napjáig nem igazolhattak játékost.

Ráadásul a pályán sem hasít a gárda, 27 forduló után 26 pontot szerezve a 22. helyen áll és csupán egy ponttal előzi meg a már kieső helyen tanyázó Leyton Orientet. Azaz elkél az erősítés, főleg egy gólt szerezni vagy gólhelyzetet teremteni tudó játékosra lenne szükség. Csakhogy ott van az embargó.

Ami viszont a menedzser szerződtetésére nem vonatkozott, így a Notts County január 12-én leszerződtette menedzsernek a 34 éves Kevin Nolant, aki addig éppen a Leyton Orient csapatában focizott. Fénykorában viszont - amellett, hogy volt U21-es válogatott is -

425 Premier League-meccsen lépett pályára, és ezeken rúgott 69 gólt.

És ugyan nincs élete formájában, de a klubvezetés ettől még gyorsan nevezte a játékoskeretbe - így történt, hogy nem igazoltak játékost, mégis lett egy középpályásuk.

Kevin Nolan, a West Ham United mezében Forrás: AFP/Ben Stansall

"Kevin kezdettől fogva ragaszkodott hozzá, hogy bekerüljön a keretbe - árulta el Alan Hardy, a klub tulajdonosa. - Még egy kicsit dolgozni kell a kondícióján, de meggyőződésem, hogy nekünk lesz az egyik, ha nem a legjobb középpályásunk a ligában."

Hétfőn aztán mégis feloldották az embargót, és a Notts ezúttal már teljesen szabályosan igazolt is egy játékost, az élvonalbeli Burnley mellőzött szélsőjét, Mark Yaetset.