Diego Costa hagyott izgalmat a Premier League tavaszára

liverpool, büntetők, ligakupa
Liverpool players celebrate with Belgian goalkeeper Simon Mignolet (R) after their 14-13 penalty shoot out victory in the English League Cup third round football match between Liverpool and Middlesbrough at Anfield in Liverpool, north west England on September 23, 2014. Liverpool won on penalties after the game finished 2-2 after extra time. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Chelsea Diego Costa révén büntetőt hibázott Liverpoolban, de a döntetlennel is 9 pontos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját. A második azonban már nem a hazai pályán kikapó Arsenal, hanem a Tottenham. 

Premier League, 23. forduló:
Arsenal-Watford 1-2 (0-2)
gól: Ivobi 58. ill. Kaboul 10., Deeney 13.
Bournemouth-Crystal Palace 0-2 (0-0)
gól: Dann 47. Benteke 92.
Burnley-Leicester 1-0 (0-0)
gól: Vokes 87.
Middlesbrough-West Brom 1-1 (1-1)
gól: Negredo 17. - 11esből ill. Morrison 6.
Sunderland-Tottenham 0-0
Swansea-Southampton 2-1 (1-0)
gól: Mawson 38., Sigurdsson 70. ill. Long 57.
Liverpool-Chelsea 1-1 (0-1)
gól: Wijnaldum 57. ill. David Luiz 24.

A forduló csúcsrangadóján a Chelsea szerezte meg a vezetést, David Luiz okosan eltekert szabadrúgásával már a 24. percben vezettek az Anfield Roadon a londoniak.

A Liverpool az 57. percben kiegyenlített, James Milner fejjel középre tett labdáját Georginio Wijnaldum bólintotta a vendégek kapujába. A Chelsea a hajrában újra előnybe kerülhetett volna, Matip megmozdulását szabálytalannak ítélte a játékvezető, de a sértett Diego Costa 11-esét Simon Mingolet kiszedte a jobb alsó sarokból.

Simon Mignolet megtartott egy keveset a tavaszi izgalmakból Forrás: AFP/Paul Ellis

A döntetlennel a Chelsea 9 ponttal vezeti a Premier League-et.

A Tottenham ugyan a kiesőjelölt Sunderland otthonában hagyott két pontot, de a döntetlennel is megelőzte a második helyen az Arsenalt, amely hazai pályán kapott ki a Watfordtól. A kiscsapat gyorsan sokkolta a londoniakat, a 13. percben már 2-0-ra vezetett az Emiratesben.

Iwobi szépítése után az Arsenalnak még volt egy bő órája, hogy legalább kiegyenlítsen, de nem járt sikerrel, így a Tottenham megelőzte a tabellán.

A következő fordulóban a Chelsea az Arsenalt fogadja, ez a mérkőzés eldöntheti az angol bajnokság sorsát. Az észak-londoni mérkőzésen Antonio Conte PL-pályafutása legcsúnyább vereségét szenvedte el (a mindössze háromból), most azonban egy bármilyen arányú győzelemmel 12 pontra szakíthatná magáról az Arsenalt.