Durván megszívatta klubját a Leverkusen legjobbja

FC Cologne vs Bayer Leverkusen : Bundesliga Germany 2016 Bayer Leverkusen Cologne fc cologne Rhein-Energie stadium
COLOGNE, GERMANY - DECEMBER 21: Hakan Calhanoglu of Leverkusen reacts during the Bundesliga soccer match between 1. FC Cologne and Bayer Leverkusen at the Rhein-Energie stadium in Cologne, Germany on December 21, 2016. Ina Fassbender / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság csütörtökön négy hónapra eltiltotta a Bayer Leverkusen török válogatott labdarúgóját, Hakan Calhanoglut.

A lausanne-i székhelyű szervezet szerint a 22 éves támadó középpályás szerződést szegett azzal, hogy 2011-ben, még a Karlsruhe játékosaként előbb megállapodott a török Trabzonsporral, majd inkább hosszabbított német klubjával, hogy végül ne a török csapathoz, hanem a Hamburghoz szerződjön.

A Trabzonspor 2013 áprilisában fordult a nemzetközi szövetséghez, amely neki adott igazat, de a határozat nem volt jogerős, mivel Calhanoglu a CAS-nál fellebbezett. A játékosnak mellékbüntetésként 100 ezer eurót is fizetnie kell a törököknek.

Korábbi hibájájával most klubját is keményen megbüntette Calhanoglu Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Ina Fassbender

"Ez nagy csapás Hakannak és nekünk is.

- mondta Rudi Völler, a gyógyszergyáriak sportigazgatója.

A 26-szoros török válogatott futballista 2014-ben a Hamburger SV-től igazolt Leverkusenbe, amelynek most nélkülöznie kell legjobb játékosát többek között a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is az Atlético Madrid ellen.