Szalai Ádám: Nem látom az utódainkat a válogatottban

Kleinheisler László; Szalai Ádám; Nagy Ádám edz edzés FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY
Marseille, 2016. június 17. Nagy Ádám, Szalai Ádám és Kleinheisler László (b-j) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén a marseille-i Robert Louis Dreyfus Központban 2016. június 17-én, az F csoport második fordulójában Izland ellen játszott mérkőzés előtti napon. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A hétvégén a Mainz ellen duplázó Szalai Ádám nem látja túl fényesen a jövőt, és nem érti, miért kritizálják az Ázsiába igazoló focistákat.

A Kickernél a forduló válogatottjába is bekerült magyar csatár a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy mivel az NB I-gyel kapcsolatban nem naprakész, ezért tisztességtelen lenne véleményt formálnia róla.

Szalai hétvégi duplája:

"Mindenesetre remélem, hogy a válogatottnál jól érzékelhető változások az NB I-ben is bekövetkeznek. Mi, légiósok sem vagyunk túl sokan, az európai topbajnokságokban meg pláne, de

Nem látom, kik jönnek majd a mi generációnk kiöregedése után, kikből táplálkozhat a magyar válogatott" – mondta a Hoffenheimben játszó Szalai.

Szalai Ádám nem látja az utódaikat – a képen pont két fiatal játékos, Nagy Ádám és Kleinheisler László melegít mögötte Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az utóbbi időben több magyar focista is Ázsiába szerződött, amiért kaptak elég kritikát a szurkolóktól, Szalai Ádám nem érti ezt a jelenséget, annak ellenére sem, hogy őt is keresték ázsiai csapatok, de nemet mondott.

"A mainzi, majd a gelsenkircheni korszakom idején is kerestek Ázsiából.

Egyébként meghökkenve tapasztalom, amikor kívülállóként elítélik az Ázsiába szerződő játékosokat.

Mindenki saját maga hozza meg élete döntését, és később majd elválik, hogy helyes volt-e, vagy sem. Mindenki a saját döntéseiért felelős a szakmájában."

Szalai megvédte például Dzsudzsákot is Forrás: MTI/Illyés Tibor

A saját karrierjéről elmondta, hogy rengeteg nehézségen ment át, de nagyon büszke arra, hogy jelenleg is a Bundesligában játszik.

˜"A spanyol harmadosztályból huszonkét évesen a világ egyik legjobb bajnokságába kerültem 2010 januárjában, ami jelentős kihívás volt. Később súlyos térdsérülést szenvedtem, egyéves kihagyásra kényszerültem, onnan visszajönni... Nos, az nagyon kemény volt. A Schalkénál is átéltem nehéz időszakot, vagy említhetem a tavalyi Európa-bajnokságot megelőző tavaszt, amelyet a Hannovernél töltöttem kölcsönben.

De mindig az vezérelt, hogy valahogyan vissza kell kapaszkodnom, kerül, amibe kerül, mert a Bundesligában akarok futballozni.

És arra a hét évre, amelyet már eltölthettem itt, rendkívül büszke vagyok, az akadályok leküzdése pedig egész életem hátralévő részére útravalóként szolgál."