Vágólapra másolva!
A Real Madrid 10 évre eladta internetes imázsjogait egy amerikai cégnek. Jönnek a választások, Florentino Pérez elnöknek kicsit balanszolnia kellett a könyvelést. 

A Real Madrid dolgaival kapcsolatban mindig jól értesült El Confidencial szerint a Providence Equity Partners nevű amerikai cég

10 évre 500 millió eurót fizetett a spanyol klub internetes imázsjogáért,

A lap azt írja, a Deloitte Money League-ben évek óta az élen álló Real Madrid a harmadik helyre szorult a legnagyobb bevételt termelő klubok legfrissebb listáján (a Barca mellett a Manchester United is megelőzte), ez lehetett a végső lökés Florentino Pérezék számára.

Nem mintha a klub könyvelésére ne fért volna rá egy kis kozmetikázás, hiszen bár a Barca és a Real soha nem fog csődbe menni, mert mindig lesz, aki hitelez nekik, mindkét csapat komoly adósságot görget maga előtt. Tavasszal elnökválasztás lesz Madridban.

Cristiano Ronaldo a koronaékszer gyémántja Forrás: Presse Sports/Seguin Franck

A PEP, amely az amerikai bajnokság (MLS) internetes imázsjogainak 25 százalékát is birtokolja, annyit közölt, hogy a helyzet értékelése után úgy látják, "drasztikusan növelhetők" a klub bevételei az arculati jogok után.