Vágólapra másolva!
A Premier League utóbbi szezonjaiban számos olasz edző nyert bajnoki címet, és mivel idén is úgy fest, hogy Antonio Conte Chelsea-je lehet a befutó, nem lenne meglepő, ha Arsène Wengert is egy olasz szakember váltaná. Egyre több jel utal arra, hogy nyáron a Juventus edzője, Max Allegri veszi át az Arsenalt. 

Egyre több jel utal arra, hogy Arsène Wenger bő két évtizeden át tartó londoni uralkodása a nyáron véget ér, és a következő szezont már egy új menedzser irányításával kezdi meg az Arsenal. Azt is lehet sejteni, ki lesz az illető.

Két héttel ezelőtt az angol sajtó kész tényként kezelte, hogy Wenger rábólint az évi nyolcmillió fontos fizetési ajánlatra, és napokon belül aláírja új, kétéves szerződését az Arsenallal.

Azóta azonban két olasz is megleckéztette Wengert,

előbb hazai pályán Walter Mazzarri Watfordja, majd a rangadón Antonio Conte Chelsea-je is legyőzte az Arsenalt, amely így meglehetősen távol került a bajnoki címtől.

Bő két évtized elég volt? Forrás: AFP/Graham Stuart

Mivel a szurkolók egy egyre növekvő csoportja már egy ideje Wenger távozását követeli, a 67 éves edző is habozni kezdett, és mértékadó angol lapok szerint is egyre valószínűbb, hogy hiába szeretné nagyon megtartani Wengert a klub tulajdonosa, Stan Kroenke, a francia a nyáron távozik.

Egy sorsfordító diadal még közbeszólhat

A Telegraph hozzáteszi, egy sorsfordító diadal még maradásra késztetheti Wengert, és

erre pont megfelelő alkalom kínálkozik a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntőben.

Valamit mindenesetre villantania kellene idén, hiszen tavaly sem sikerült kihasználnia a történelmi esélyt, hogy újra bajnok legyen, idén pedig már februárban 12 pont a hátránya a Chelsea-vel szemben.

Arra nem panaszkodhatnak, hogy nem ismerik az ellenfelet: megint a Bayern jön a nyolcaddöntőben Forrás: AFP

Wenger zsémbesen vette tudomásul, hogy a Chelsea elleni londoni rangadón a vendégtáborban is feltűntek a távozását követelő transzparensek. "Nagy csapatokkal állunk harcban, akiket folyamatosan támogatnak a szurkolóik, így mi sem engedhetjük meg, hogy megosztottak legyünk" – mondta Wenger a 3-1-re elbukott rangadó után.

A Juve-edző a legvalószínűbb utód

Az angol sajtó már hónapokkal ezelőtt a lehetséges utódokról cikkezett, a dortmundi Thomas Tuchel, illetve a Wenger korábbi csapatánál, a Monacónál remek munkát végző Leonardo Jardim mellett a legtöbbször előkerülő név a Juventust irányító Massimiliano Allegrié.

Allegri "nem cáfolta és nem is erősítette meg", hogy a szezon végén távozna a Juventustól, és bár érdemes fenntartásokkal kezelni a csütörtökön megjelent híreket, miszerint január végén megegyezett a torinói vezetőkkel, hogy nyáron elhagyja a Juvét, azért elég sok minden szól a távozása mellett.

Allegri meglehetősen temperamentumos figura Forrás: La Stampa

A korábban a Milant és a Cagliarit (utóbbinál az év edzőjének választották Olaszországban) irányító livornói szakember a harmadik évét teljesíti Torinóban, első szezonjában egyből bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe a Juventusszal, és elfogadott tény, hogy

a keze alatt folyamatosan fejlődött az Antonio Contétől megörökölt csapat.

Allegri szakmailag kifogástalan pedigréjű edző, és elég határozott is ahhoz, hogy szakmai vezetőből menedzserré váljon Angliában, az azonban kérdés, hogy nem érzi-e visszalépésnek a BL-esélyes, zsinórban hatodik olasz bajnoki címére hajtó Juventus elhagyását az Arsenal kedvéért.