Húsz rossz meccs mellett egyetlen jó cselekedettel meggyőzte Balotelli a Nice elnökét

Horizontal
Nice's Italian forward Mario Balotelli applauds during the French L1 football match Nice (OGCN) vs Guingamp (EAG) on January 29, 2017 at the Allianz Riviera stadium in Nice, southeastern France. / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Jean-Pierre Rivére, a francia bajnokságban harmadik helyen álló OGC Nice elnöke egy interjúban mondta el, milyen megfontolások álltak a minden honnan elzavart Mario Balotelli szerződtetése mögött.

Mario Balotelli 2016. augusztus 31-én, a nyári átigazolási időszak utolsó napjának utolsó óráiban szerződött a Liverpooltól a francia OGC Nice gárdájához. Klubváltása annyiban nem volt meglepő, hogy Jürgen Klopp világossá tette, nem számít rá Liverpoolban, az viszont meglepő volt, hogy nem Olaszországba tért vissza, hanem a nagy terveket szövögető délfracia csapatot választotta.

Jól döntött Balotelli, amikor Nizzát választotta Forrás: AFP/Valery Hache

Sok választása ugyan nem volt, mert többé-kevésbé már mindenhol kitelt a sora, így, ha még focizni akart, akkor oda ment, ahová hívták.

"Nem szoktam ilyet csinálni, de most alaposabban megnéztem magamnak a játékost - mondta a New York Timesnak nyilatkozva Jean-Pierre Rivére, a Nice elnöke. - Megnéztem, jó meccseit, rossz meccseit, az összes olyan videót, amiből a pletykák indultak. Húsz rossz húzásra jutott egy jó."

16 meccs, 10 gól:

Egy videó azonban mégis meggyőzte az elnököt.

"A Manchester City egyik edzése után egy kisfiú odament hozzá, ő pedig kérdezte, hogy mit keres ott. A srác mondta, hogy nem akar iskolába menni, mert az osztálytársai csúfolják. Mario fogta, beültette a kocsijába, és elvitte a suliba, igazi sztárt csinálva a kisfiúból."

A családi klubot építő, az a csapat és a szurkolók közötti kapcsolatot rendkívül fontosnak tartó Rivére számára ez volt a döntő érv. Balotelli jött, és eddig úgy tűnik, hogy nem nyúltak vele mellé: 18 bajnokin 13 gólt rúgott, és nem ő generálja a híreket, hanem azok találják meg őt. Például, amikor a Bastia szurkolói rasszista huhogással fogadták, amit ő úriember módjára viselt el.

Ahogy a Lorient ellen kapott piros lapját követő fellebbezésből is győztesen került ki - törölték a büntetést.

A Nice 24 forduló után három ponttal lemaradva az éllovas Monacótól a tabella harmadik helyén áll (jobb gólkülönbségével előzi meg a címvédő PSG), azaz még minden esélye megvan, hogy bajnoki címet ünnepelhessen.