Először kaptak ki otthon Gulácsiék

RB Leipzig vs. Hamburger SV Bundesliga FOOTBALL
Hamburg's Kyriakos Papadopoulos celebrates the 0:2 goal during the Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Hamburger SV at the Red Bull Arena in Leipzig, Germany, 11 February 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapujában hazai pályán 3-0-ra kiakapott a Hamburgtól. A címvédő és listavezető Bayern München így növelni tudta előnyét, miután a hajrában esett két góllal nyerni tudott az Ingolstadt otthonában.

Az RB Leipzig kisebb hullámvölgybe került a parádés szezonkezdet után: a Bayern München elleni évzáró pofon (0-3) után a csapat kikapott Dortmundban is (0-1), ezúttal pedig az első hazai vereség is összejött, méghozzá a forduló előtt a tabella 16., osztályozót jelentő helyén tanyázó Hamburgtól.

A vendégek az első félidőben rúgtak két gyors gólt, előbb a görög Papadopulosz, majd a brazil Walace talált be, mindketten Nicolai Müller gólpasszából. A két találat kísértetiesen hasonlított egymásra, mindkettő egy beadást követő jól helyezett fejesből született.

Papadopulosz gólja:

Walace gólja:

Ez volt az első alkalom, hogy a lipcseiek nem tudtak gólt rúgni az első 45 percben.

A Bayernnek váratlan módon 90 perc is kevés volt a gólszerzéshez Ingolstadban, a címvédőnek 2016 márciusa, a Dortmund elleni bajnoki óta ez lett volna az első 0-0-s meccse - ha a ráadás perceiben nem jön előbb Arturo Vidal,

majd másodpercekkel később Arjen Robben gólja.

A Dortmund is csak annyival tudott többet felmutatni Darmstadtban, hogy bevette a házigazdák kapuját, és egy darabig úgy túnt, hogy ez elég is lesz a döntetlenhez. Azonban az immár Kleinheiser László nélkül bizonyítani igyekvő hazaiak a horvát Antonio-Mirko Colak góljával mindhárom pontot otthon tartották.

Mikro Colak három pontot érő gólja:

A Leverkusen két vereség után tudott újra győzni, méghozzá a két gólt szerző Javier Hernandez hathatós segítségével. A mexikói első gólja azt jelentette, hogy az Eintracht – a Bremen, a Hamburg és a Stuttgart után – a negyedik Bundesliga-csapat lett, amelyik legalább 2500 gólt kapott.

A Mönchengladbach Thorgan Hazard góljával győzte le idegenben a Werder Brement.

Eredmények, Bundesliga 20. forduló:
RB Leipzig-Hamburger SV 0-3 (0-2)
gól: Papadopulosz 18., Walace 24., Hunt 90.
Ingolstadt-Bayern München 0-2 (0-0)
gól: Vidal 89., Robben 90+1.
Darmstadt-Borussia Dortmund 2-1 (1-1)
gól: Boyd 21., Colak 67., ill. R. Guerreiro 44.
Leverkusen-Eintracht Frankfurt 3-0 (1-0)
gól: J. Hernandez 5., 63., Volland 78.
Werder Bremen-Mönchengladbach 0-1 (0-1)
gól: T. Hazard 12.