Botlott a Chelsea, egy szurkolóból hős lett

Horizontal
Chelsea's Belgian goalkeeper Thibaut Courtois (2nd L) cannot prevent Robbie Brady's freekick making the score 1-1, during the English Premier League football match between Burnley and Chelsea at Turf Moor in Burnley, north west England on February 12, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A listavezető Chelsea 1-1-es döntetlent játszott a hazai pályán az egész szezonban remek teljesítményt nyújtó Burnley vendégeként a Premier League 25. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Antonio Conte együttese a botlás ellenére magabiztosan vezeti az angol bajnokságot.

Az első félidőben Pedro már a 7. percben megszerezte a vezetést a Chelsea-nek, de a hazaiak középpályása, Robbie Brady egy gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített a 24. percben.

0-1

1-1

Hogy mekkora teljesítmény szabadrúgásból gólt lőni Thibaut Cortois-nak, arról a következő statisztika árulkodik:

a Burnley ír futballistája az első játékos, aki 2013 óta szabadrúgásból betalált a Chelsea ellen Premier League-mérkőzésen.

A találkozó első félidejében az egyik szurkoló hősiesen mentette meg egy kisgyermek testi épségét: egy eltévedő hazai bomba majdnem az anyukája karjaiban üldögélő gyermek arcának csapódott, de a mögötte álló férfi az utolsó pillanatban elütötte a nagy sebességgel érkező labdát.

A Burnley erejét az is mutatja, hogy a vendégeknek a második félidőben egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt.

A Chelsea legutóbbi három bajnokijából másodszor nem tudott nyerni (Liverpoolban is 1-1 lett az eredmény), de így sem lehetnek gondjai Antonio Conte együttesének, hiszen csapata kerek tíz ponttal vezeti a tabellát a második helyezett Tottenham előtt. A sorozatban hét győztes hazai mérkőzés után ikszelő Burnley a 12. helyen áll a táblázaton.

Premier League, 25. forduló:
Burnley-Chelsea 1-1 (1-1)
később:
Swansea City-Leicester City 17.00
szombaton játszották:
Liverpool-Tottenham Hotspur 2-0 (2-0)
Manchester United-Watford 2-0 (1-0)
Middlesbrough-Everton 0-0
Stoke City-Crystal Palace 1-0 (0-0)
Sunderland-Southampton 0-4 (0-2)
West Ham United-West Bromwich Albion 2-2 (0-1)
Arsenal-Hull City 2-0 (1-0)
hétfőn játsszák:
Bournemouth-Manchester City 21.00