Donnarumma volt a hős, a sírból mentett pontot a Milan

S.S. Lazio vs A.C. Milan - Serie A General News Gianluigi Donnarumma Lazio Lazio v Milan Serie A 2016-2017 Serie A Match Serie A Soccer SPORT-ACTION FOOTBALL sports
Gianluigi Donnarumma during the Italian Serie A football match between S.S. Lazio and A.C. Milan at the Olympic Stadium in Rome, on february 13, 2017. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az AC Milan idegenben 1-1-es döntetlent játszott a Lazio vendégeként a Serie A 24. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén.

A hazai pályán futballozó római együttes fölényben futballozott az egész mérkőzésen, rengeteg gólszerzési lehetőséget alakított ki, de csak büntetőből tudta bevenni az ezen az estén is kiváló teljesítményt nyújtó Gianluigi Donnarumma kapuját.

A Lazio csak az első félidőben nyolc alaklommal találta el az ellenfél kapuját, összesen pedig 16 alkalommal próbálkozott lövéssel – ez rekord az első 45 percet tekintve a Serie A 2016-2017-es szezonjában.

Donnarumma másfél hét múlva lesz 18 éves, de már az 55. olasz bajnoki mérkőzését játszotta a Milanban Forrás: NurPhoto/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore

A Milan játékosain érezhető volt a fáradtság, Vincenzo Montella együttese szerdán kilenc emberrel szerzett három pontot a Bologna vendégeként. Ennek ellenére most is jól bírta a hajrát a vendégcsapat, a 85. percben Suso gólja megmentett egy pontot az elveszettnek tűnő mérkőzésen.

Későn érő csapat a Milan, hiszen a vendégek

legutóbbi nyolc bajnoki góljukból négyet a 85. percben vagy azután szereztek.

A Lazio a 6., a Milan a 7. az olasz bajnokság tabelláján.

Serie A, 24. forduló
Lazio-Milan 1-1 (1-0)
gól: Biglia (45., 11-esből), Suso (85.)