Társoldalunk:

Barack Obama egy picit sokkolta az európai futballvilágot

2017.02.16. 17:35

Különös dolgot vett észre a német sajtó a posztjáról nemrég leköszönő Barack Obama Twitter-oldalán.

Barack Obama közismerten nagy sportrajongó, így nem meglepő, hogy kedvenc közösségi oldalán számos sportcsapatot követ

Donald Trump hivatalba lépése óta sportosabb életet él Barack Obama

Forrás: AFP/VirginVirgin/Jack Brockway

Ezek többnyire chicagói egyesületek, de akad köztük egyetlen egy európai labdarúgó klub is. Ebben nem is a sportág vagy a kontinens az igazán meglepő, hanem a mennyiség. Miért csak egy? Miért pont az az egy? Mielőtt le merné fogadni, hogy a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester United vagy a Liverpool a kiválasztott focicsapat, ki kell, hogy ábrándítsuk.

A Bundesliga tabellájának utolsó helyén álló SV Darmstadt 98 az az egyírja a Deutsche Welle.

A nemzetközi sportsajtó csodálkozva fedezte fel Kleinheisler László exklubja és Barack Obama kapcsolatát, amelyre biztosan nem a csapatban hemzsegő szupersztárok vagy a 150 ezres város jelentősége a megoldás. De akkor mi lehet az?

Találgatások szerint a kapocs nem más, mint a Darmstadt 14-szeres amerikai válogatott játékosa, Terrence Boyd.

Az amerikai középcsatár lenne a kulcs?

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

Dübörög a marketinggépezet

A Darmstadtnál nem sokat gondolkodtak azon, miért övék az egyetlen európai focicsapat az Obama által követett 631 ezer Twitter-oldal közül, de a biztonság kedvéért gyorsan küldtek egy kedves videoüzenetet az Egyesült Államok 44. elnökének. Ki más, a Dortmund ellen 2-1-re megnyert hétvégi mérkőzésen első Bundesliga-gólját szerző Terrence Boyd üdvözölte Obamát.

„Kedves Barack Obama! Hallottuk, hogy mi vagyunk az egyetlen európai futballklub, amelyet követ a Twitteren, ez hatalmas megtiszteltetés nekünk a klubnál. Most, hogy több szabadideje van, szeretnénk meghívni egy mérkőzésre a Böllenfalltor stadionba" – hallható a Darmstadt által tweetelt üzenetben, Boyd kezében pedig ott figyel a 98-as számú, Obama nevével ellátott mez is.