Dárdai: Ez nem kupameccs, amelyen 120 percig játszunk

Dárdai Pál, Hertha, foci
Hertha´s Hungarian head coach Pal Dardai reacts during the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and FC Bayern Munich in Berlin, Germany on February 18, 2017. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Vágólapra másolva!
A Hertha edzőjeként csapata korábban még gólt sem szerzett a Bayern München ellen, Dárdai Pál mégsem lehetett elégedett a szombati 1-1-es döntetlennel. A berliniek ugyanis a 96. percig vezettek, Robert Lewandowski akkor egyenlített. Egy olyan meccsen, amelyen a bíró öt perc hosszabbítást jelzett.

0-1, 0-2, 0-2, 0-3 – ezek az eredmények születtek a Dárdai Pál vezette Hertha legutóbbi Bayern München elleni mérkőzésein.

Csak az eredmény – a szombati 1-1 – ismeretében azt hihetnénk, hogy a magyar szakember elégedett a pont- és gólszerzéssel, azonban Dárdai nagyon bosszús volt, amiért a játékvezető gyakorlatilag addig vezette a meccset, amíg a müncheniek ki nem egyenlítettek.

Dárdai Pál hiába reklamálta a hosszabbítás hosszabbítását Forrás: AFP/Robert Michael

"Először is el kell mondanom, hogy a csapat kiemelkedően játszott. megvoltak a lehetőségeink a második gólhoz is, de sajnos a sok kontrából egyet sem tudtunk kihasználni" – nyilatkozta a magyar edző a Sky mikrofonja előtt.

A hazaiak Vedad Ibisevic révén a 21. percben szereztek vezetést, és ugyan a bíró csupán öt perc hosszabbítást jelzett, továbbengedte a mérkőzést, és a 96. percben Robert Lewandowski begyötörte az egyenlítő találatot.

„Ez a hosszabbítás bónusz volt a Bayernnek. Ne botránkozzon meg senki, de ha öt percet jelez a bíró, akkor öt perc után le kell fújni a mérkőzést. Ez nem kupameccs, amelyen 120 percig játszunk" – bosszankodott Dárdai.

„Most már mindegy, ezen túl kell lépnünk, és arra kell készülnünk, hogy szombaton legyőzzük a Frankfurtot" – tette hozzá.

Carlo Ancelotti, a Bayern edzője Forrás: AFP/Robert Michael

A Bayern edzője, Carlo Ancelotti azt mondta, egyetértett a hosszabbítás mértékével, mert a Hertha nagyon sokat húzta az időt.

Az olasz szakember azt is elismerte, hogy a lefújás után bemutatott a berlini szurkolóknak. „Igen, valóban felemeltem a középső ujjam, de csak azt követően, hogy a helyiek leköptek" – nyilatkozta.

Manuel Neuer ugyancsak a fair play teljes hiányára panaszkodott, a gólt követően Rune Jarstein, a Hertha kapusa ugyanis úgy rúgta el a labdát, hogy hátba találta a közelében lévő Xabi Alonsót.