Örökre megbánta a két vietnami focista, hogy "nem tisztelte" a bírót

Horizontal
Vietnam's players argue with the referee during their AFF Suzuki Cup 2014 first leg semi-final football match against Malaysia at the Shah Alam Stadium in Shah Alam on the outskirts of Kuala Lumpur on December 7, 2014. AFP PHOTO / MOHD RASFAN / AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Vágólapra másolva!
A Vietnami Labdarúgó-szövetség két évre eltiltotta a labdarúgástól a Long An két játékosát, mert "nem tisztelték a játékvezető ítéletét". A csapat edzője és elnöke hároméves eltiltást kapott.

Az eset, amely a büntetést eredményezte, múlt hétvégén történt, amikor a Ho Si Minh City csapata a Long An elleni találkozó utolsó perceiben, 2-2-es állásnál büntetőt kapott. A vendégek játékosai, akik nem értettek egyet az ítélettel, lesétáltak a pályáról. Később ugyan visszatértek, de előbb

kapusuk, Nguyen Minh Nhut a büntetőpontnak hátat fordítva kapott gólt a megítélt tizenegyesből,

majd a középkezdés után a mezőnyjátékosok csak álltak a pályán, így a hazai csapat két további találatot ért el, 5-2-re alakítva a végeredményt.

A VFF indoklása szerint Minh Nhut és a csapatkapitány Huynh Quang Thanh "megzavarták a mérkőzést, nem tisztelték a játékvezető ítéletét, tettükkel pedig komolyan ártottak a vietnami szövetség hírnevének és becsületének", ezért tiltják el őket 24 hónapra.

A Long An vezetőedzője, Ngo Quang Sang - a klub elnökéhez hasonlóan - hároméves eltiltást kapott.