A leicesteriek tagadják, hogy ők fúrták meg Ranierit

Horizontal FOOTBALL TRAINER AMERICAN SHOT POINTING FINGER OPEN ARMS
(FILES) This file photo taken on August 13, 2016 shows Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri (L) gesturing as he talks with Leicester City's English striker Jamie Vardy (R) on the touchline during the English Premier League football match between Hull City and Leicester City at the KCOM Stadium in Kingston upon Hull, north east England on August 13, 2016. Premier League champions Leicester City have sacked manager Claudio Ranieri, the club announced in a statement on February 23, 2017. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Leicester City kirúgta a tavaly bajnoki címet szerzett, idén azonban a kieséstől fenyegetett csapat edzőjét, Claudio Ranierit. A játékosok tagadják, hogy ők fúrták volna meg az olasz szakembert.

A Leicester játékosai egymásra licitálva ömlengtek a közösségi csatornákon, hogy mennyire sajnálják Ranieri kirúgását, pedig van rá esély, hogy többen közülük szerepet játszhattak az olasz elbocsátásában.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy a hírnek bármi igazságalapja lenne (a szavahihetőségét tekintve a bányászbéka tompora környékén tanyázó The Sun sugallta, és még a szokásos „csapathoz közeli forrásokat” sem hivatkozták), hiszen Ranieri elbocsátásához nem kell külön ok azon kívül, hogy címvédőként egyre közelebb sodródik a kieséshez.

Több játékos is kifakadt, amikor a szemükre vetették, hogy

nem álltak ki Ranieri mellett, amikor a vezetők behívták őket egy válságértekezletre.

James Vardy – aki ha volt ilyen értekezlet, azon biztosan ott volt – hevesen tagadta, hogy titokban született döntés az edzőről, és alaptalannak nevezte a rágalmakat.

Vardy és Ranieri jóban voltak Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

„Én is olvastam olyan spekulációkat, hogy részem volt a kirúgásában, és ezennel kijelentem, hogy ez szemenszedett hazugság. Mindent Claudiónak köszönhetek, örökké tisztelni fogom. Bármit tartogat is számára a jövő, csak a legjobbakat kívánom neki” – mondta Vardy.

Azóta Kasper Schmeichel is megszólalt, mióta a szurkolók őt is megtámadták, a dán kapus is tagadta, hogy köze lenne a vezetők döntéséhez, de a legkeményebben Riyad Mahrez kapja a szurkolóktól. A tavalyi formájától igen messze kerülő játékost kigyónak, árulónak nevezik, és közlik vele, hogy hátba döfte Ranierit.