A Real után a Juve is 3-1-re verte a Napolit

fbl Horizontal
Juventus' Colombian midfielder Juan Cuadrado celebrates after scoring a goal during the Italian Serie A football match between Juventus and Inter Milan on February 5, 2017 at the Juventus Stadium in Turin. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Juventus 3-1-re verte a Napolit az Olasz Kupa elődöntőjében, így a nápolyiak a BL után a hazai kupasorozatban is kétgólos hátrányból várják a visszavágót. Szóba kerül majd a bíró a meccs után. 

Olasz Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Juventus-Napoli 3-1 (0-1)
gól: Dybala 47., 69. - mindkettőt 11-esből, Higuaín 64. ill. Callejón 36.

A Napoli a hétvégén kikapott az Atalantától, így tulajdonképpen már csak az Olasz Kupa maradt számára a hazai porondon - leszámítva persze a BL-hely elérését. Maurizio Sarri csapata nehéz sorozatban van, a Juve elleni kupaelődöntő után hétvégn Rómába látogat, aztán a Real Madrid jön a BL-ben.

A vendégek bátran kezdtek, és nem érdemtelenül szereztek vezetést egy szép támadásból.

Callejón góljára nem is tudott válaszolni a háromvédős rendszerre visszaálló Juventus, a második félidő elején azonban Paulo Dybala kiharcolt, majd belőtt egy 11-est.

Juan Cuadrado beállása sokat segített a Juventusnak Forrás: AFP/Marco Bertorello

A szünet után nagyot javuló Juve Gonzalo Higuaín góljával szerezte meg a vezetést, az argentin csatár a bajnoki után a kupában is bevette tavalyi csapata kapuját. Semmivel nem utálják kevésbé Nápolyban, mert nem ünnepelte meg az éles szögből bepasszolt gólt.

A kegyelemdöfést egy újabb büntető hozta meg, Cuadradót ütötte el a labdába is beleérő Pepe Reina, és Dybala másodszor sem hibázta el a 11-est. Az akció előtt a nápolyiak kértek számon némi joggal egy büntetőt Valeri játékvezetőn.

A Napolinak fel van adva a lecke, hiszen ha kikap Rómában, a bajnoki címnek végleg búcsút inthet, és marad a két 1-3-as hátrányból induló kupasorozat. Mindkettőhöz óriási bravúr kell a San Paolóban.