Társoldalunk:

Sajtóhír: Antonio Conte veszi át nyártól az Intert

2017.03.01. 13:03

Igencsak meglepő hírrel szolgált a torinói Tuttosport: az Inter kínai tulajdonosa megegyezett Antonio Contéval, így a Juve egykori edzője fogja irányítani a milánóiakat. Ehhez persze még lesz néhány szavuk a Chelsea tulajdonosainak is.

A Tuttosportra hivatkozva írja a Football-italia.net, hogy létrejött a megegyezés Antonio Conte és az Inter között, sőt már azt is tudni vélik, hogy Conte 15 millió eurót fog keresni, és az első évében 400 millió eurót költhet el az átigazolási piacon.

A hír első blikkre rengeteg sebből vérzik. Először is Conte még a Juventusnál letudott időszakában közölte, hogy szerinte az angol edzői-menedzseri rendszer áll hozzá a legközelebb, ezért minden vágya, hogy egyszer ott dolgozzon. Másrészt most, hogy ott dolgozik, éppen alaposan helybenhagyja az angol mezőnyt a Chelsea-vel, és nagyon jól működik, amit kitalált.

Antonio Conte eddig bárhova ment, sikeres voltForrás: DPPI/Javier Garcia

Az talán kevésbé fontos az átigazolás szempontjából, hogy a Juventustól az Interhez menni óriási sértés a torinóiaknak, márpedig Conte játékosként és edzőként is legendává vált a Juvénál. Igaz, róla azt is tudjuk, hogy nem egy érzelgős fajta, hiszen leccei születésűként elment az ősellenség Barihoz edzőnek annak idején.