Szalai hatékonyabb Ronaldónál és Messinél

Cristiano Ronaldo, Szalai Ádám, euro 2016, foci eb
The referee Martin Atkinson (C) gives a yellow card to Hungary's forward Adam Szalai (R) as Portugal's forward Cristiano Ronaldo looks on during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Portugal at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on June 22, 2016. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám a múlt héten két gólt szerzett az Ingolstadt ellen a Bundesligában, így már ötgólos a Hoffenheimben - pedig a mostani szezonban eddig mindössze 344 percet töltött a pályán.

Remek hatékonysággal termeli a gólokat a 29 éves magyar csatár, pedig kétszer volt csak kezdő a 2016-2017-es Bundesliga-szezonban. Tízszer be-, egyszer lecserélték, és az eddig lejátszott 344 perc alatt öt gólt szerzett.

Ez azt jelenti, hogy

Szalai átlagban 68,8 percenként talált be a mostani Bundesliga-idényben,

így jelenleg ebben a mutatóban jobbak a statisztikai adatai a világ legjobbjainál is.

A magyar csatárnak kevesebb játékperc kell egy gólhoz, mint Ronaldónak Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

Cristiano Ronaldo a Real Madridban 1751 perc alatt 18 gólt szerzett, azaz 97,2 percenként eredményes a most zajló spanyol bajnokságban. A Barca ásza, Lionel Messi 1869 perc alatt 23 gólt vágott, így átlagban 81,2 percenként szomorította a kapusokat.

Cavani (j) hatékonyabb Messinél (b), Szalainál viszont nem Forrás: DPPI/Jean Marie Hervio

De hogy ne csak a spanyolországi Aranylabda-halmozókból induljunk ki, Edinson Cavaninak a PSG-ben szerzett idei 27 góljához 2076 perc kellett. Nem rossz, de ha elosztjuk a játékperceket a gólok számával (76,8), láthatjuk, hogy az uruguayi csatár sem annyira hatékony, mint Szalai Ádámé.

Szavazzon!

Ön szerint tartani fogja-e jó formáját Szalai?