A 2018-as foci-vb házigazdájával játszik a magyar válogatott

- Yevgeni Makeyev Horizontal
Russia's defender Yevgeni Makeyev (L) and defender Vasili Berezutski (R) vies with Hungary's forward Adam Szalai (C) vie for the ball during a friendly football match Hungary vs Russia at Groupama Arena in Budapest on November 18, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott június 5-én Oroszországgal játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja.

Bernd Storck együttese március 25-én Portugáliában, június 9-én Andorrában vív világbajnoki selejtezőt. A kettő között rendezik meg a világranglista 61. helyén álló, rendszeres Eb- és vb-résztvevő oroszok elleni mérkőzést Budapesten.

Legutóbb 2014 őszén játszottunk az oroszokkal Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Magyarország 34 hellyel előrébb, a 27. helyen áll a FIFA rangsorában, de különbség csalóka, hiszen Oroszország a 2018-as vb házigazdájaként nem játszik selejtezőket, így kevesebb lehetősége volt a pontgyűjtésre - emelte ki az mlsz.hu.

A Szovjetunió felbomlása óta a magyar válogatott négyszer találkozott Oroszországgal, a mérlegünk egy döntetlen és három vereség. A legutóbbi mérkőzést 2014 novemberében játszotta a két csapat egymás ellen, akkor a Dárdai Pál vezette magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Budapesten.