Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány szerdán a hazai bajnokságban futballozó játékosok közül tizenegyet hívott be a magyar válogatott portugáliai világbajnoki selejtezőmérkőzésére készülő keretbe. A magyar szövetség beszámolója szerint ők - a katari al-Garafa alkalmazásában álló Németh Krisztiánnal kiegészülve - már vasárnaptól Telkiben edzőtáboroznak.

A német szakember meghívót küldött a Videoton brazil születésű védőjének, Paulo Viníciusnak is, aki várhatóan pénteken teszi le az állampolgársági esküt. Rajta kívül újonc a keretben a Budapest Honvéd csatára, Eppel Márton és a Debreceni VSC támadó középpályása, Holman Dávid.

Érdekesség, hogy Storck meghívót küldött Kleinheisler Lászlónak is, noha a Ferencváros középpályására eltiltás miatt biztosan nem számíthat a március 25-ei, lisszaboni találkozón.

Paulo Vinicius is bekerült a kerebe Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"A felkészülés első hete lehetőséget ad arra, hogy megnézzünk pár új játékost, különös tekintettel arra, hogy az U21-es csapattal együtt készülünk majd" - mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck a kerethirdetésről, egyúttal jelezte, ismét elvégzik a már szokásos erőnléti tesztet, hogy lássa, milyen állapotban vannak a játékosok most.

Viníciusról úgy nyilatkozott, hogy tisztában van a helyzetével és ismeri a futballtudását, mivel többször látta játszani a Videotonban. Úgy fogalmazott, ha a nemzetközi szabályokban foglalt előírások feltételei adottak lesznek, akkor örömmel fogja megnézni, hogyan teljesít a válogatott edzésein.

"Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal" - jelentette ki Storck, aki a légiósok névsorát később ismerteti.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győzne az Európa-bajnok otthonában, akkor előlépne a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerülne.

A válogatott keretbe behívott labdarúgók:
kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton)
mezőnyjátékosok: Botka Endre (Ferencváros), Eppel Márton (Honvéd), Fiola Attila (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kálnoki Kis Dávid (Újpest), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Garafa), Paulo Vinícius (Videoton).