Edzősors: idiótából hős lett a Barca-csodát levezénylő L. Enrique

FC Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League Round of 16: Second Leg Previews Match - Sport Paris St-Germain FC Photography PRESS CONFERENCE Second Leg Soccer Spain SPORT STADIUM The Media Training Grounds UEFA Champions League Barcelona - S
Luis Enrique during the last training before the match between FC Barcelona - PSG, for the match of the Champions League, played at Camp Nou Stadium on 7th march 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere szerint tökéletesen összefoglalja a vezetőedzői munka megítélését, hogy a három héttel ezelőtt még leidiótázott és elzavart Luis Enriquéről a Barcelona csodával határos BL-továbbjutása után már hősként beszélnek.

A Barcelona vezetőedzője március elején kiégésre hivatkozva jelentette be, hogy a szezon végén - szerződése kitöltésével - feláll a kispadról. Mindössze pár nappal az után, hogy csapata Párizsban 4-0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Barca a szerdai visszavágón a BL történetének legnagyobb fordítását végrehajtva 6-1-re nyert a PSG ellen, így a katalánok jutottak a legjobb nyolc csapat közé.

Gyorsan és sokat változott Luis Enrique megítélése Forrás: AFP/Josep Lago

„Ebben minden benne van. Két héttel ezelőtt még egy idióta volt, és mindenki azt mondta, hogy mennie kell. Erre ő azt felelte, rendben, távozom. Ma pedig egy hős mindenki szemében. Ez mindent elárul a futballedzők megítéléséről" – nyilatkozta Wenger pénteki sajtótájékoztatóján.

A francia menedzser szintén sok kritikát kapott az utóbbi időben, főleg a Bayern Münchentől elszenvedett súlyos vereségek után – az Arsenal 10-2-es összesítéssel búcsúzott a BL-től. Wenger szerződése szintén lejár a 2016-2017-es idény végén, de úgy érzi,

vissza tudja szerezni az Arsenal-szurkolók elvesztett hitét.

„Jól érzem magam, erősnek és motiváltnak, készen állok arra, hogy mindent kiadjak magamból" – mondta.

„Még mindig imádom a futballt, ég bennem a játék és a klub iránt érzett szenvedély. Éltet a bizonytalanság, ez egy kicsit olyan, mint a szerencsejáték" – tette hozzá.

Wenger vissza akarja szerezni az Arsenal-szurkolók bizalmát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Az Arsenal szombaton az ötödosztályú Lincoln City ellen játszik az FA-kupa negyeddöntőjében.