Vágólapra másolva!
Oroszország minden tőle telhetőt megtesz, hogy csökkentse azt a növekvő félelmet, amely beárnyékolhatja a jövő évi labdarúgó-világbajnokságot. A vébét népszerűsítő kampány vezetője és Rosztov városának világbajnoki nagykövete a 2003-as Oroszország Szépe, Viktorija Lopirjova. 

A 33 éves modell és tévés személyiség szenvedélyes futballrajongóként ott volt a csütörtöki, Rosztov–Manchester United mérkőzésen is, és eltökélt abban, hogy bebizonyítsa a világnak, a huliganizmus elszigetelt jelenség, és hogy az orosz rendezőket a lehető legjobb színben tüntesse fel.

A jövő évi félelmek egyik alapja, hogy az orosz szurkolók a tavalyi, franciaországi Európa-bajnokságon összecsaptak az angolokkal, és a rettegett ultrák elijeszthetik az országba érkező turistákat.

Forrás: Instagram/Viktorija Lopirjova

Lopirjova azonban hisz abban, hogy a vébét semmilyen incidens nem zavarja meg, és az erőszakos cselekmények miatti félelmek megalapozatlanok lesznek.

"Ez egy történelmi pillanat Oroszország, illetve szülővárosom, Rosztov számára" – mondta a modell azon a városvezető túrán, amit orosz és angol újságíróknak tartott az EL-mérkőzés előtt. A résztvevők megnézhették az újonnan épülő, 45 ezres stadiont, a város nevezetességeit és legjobb éttermeit.

Viktorija Lopirjova Forrás: Instagram/Viktorija Lopirjova

"Rosztovban mindenki nagyon izgatott, hogy itt világbajnoki mérkőzéseket rendeznek jövőre, és sok nagyszerű válogatott, illetve rengeteg érdeklődő érkezik a városba. Hiszek abban, hogy fantasztikus lesz a hangulat, és készen állunk az eseményre" – mondta.

Elmondta, hogy a szocsi téli olimpia nagyon jó tapasztalatokkal szolgált, és a helyiek lelkesedését mi sem jellemzi jobban, hogy szinte mindenki szeretne önkéntes munkát vállalni.

„Szeretnénk, ha az emberekben tudatosulna, hogy Oroszország rendezi a vébét, és nem csupán Moszkva vagy Szentpétervár. Ezért van 11 helyszín, beleértve Rosztovot is. Higgyék el nekem, mindenki boldog és izgatott itt a megaesemény miatt. Szeretnénk barátságos, mosolygó arcokat látni, számunkra ez a legfontosabb" – tette hozzá.

Forrás: Instagram/Viktorija Lopirjova

Lopirjova a saját hírnevét és arcát adja a kampányhoz, vb-nagykövetként nagyon komolyan veszi a szerepét, és úgy látja, a jövő évi torna alapjaiban változtathatja meg a nemzet és a helyi futball újraépítését, ugyanúgy, mint Németország tette a 2006-es világbajnoksággal.

„A lehető legmagasabb színvonalon fogadjuk vendégeinket, és mindenki élvezni fogja az orosz szeretetet, a futballélményt, a kultúrhatást és a finom ételeket. Ez egy hatalmas ünnep, és csodálatos élmény lesz minden orosz polgár számára."

Magyar kapcsolatok

Lopirjova közeli ismerősei között üdvözölheti Dzsudzsák Balázst, akit még a játékos oroszországi légióskodása során ismert meg.

Budapesten is járt Forrás: Instagram

Budapesten is találkoztak, éppen egy ilyen közös fotóval gratulált a magyar középpályásnak a tavalyi, portugálok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen szerzett két gólja miatt.

Dzsudzsák Balázzsal Forrás: Instagram