Az Arsenal ötöt számolt az FA-kupa csodacsapatára

Horizontal
Arsenal's Chilean striker Alexis Sanchez (2nd L) celebrates with Arsenal's Spanish striker Lucas Perez (L) after scoring their fourth goal during the English FA cup quarter final football match between Arsenal and Lincoln City at The Emirates Stadium in London on March 11, 2017. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az FA-kupa negyeddöntőjében véget ért az angol ötödosztályú Lincoln City menetelése, a kiscsapatot egy PL-óriás, az Arsenal állította meg. Arsene Wenger együttese 5-0-ra nyert hazai környezetben, a találatokon Walcott, Giroud, Alexis Sánchez és Ramsey osztoztak, illetve láthattunk egy öngólt is.

A 2016-2017-es FA-kupa sorozat korábbi fordulóiban egy harmadosztályú, két másodsoztályú és egy Premier League-ben szereplő klubot is kiejtő Lincoln City több mint vállalható első félidőt produkált, a félamatőr státuszú csapat tagjai egészen az első félidő 47 percéig tartották a 0-0-s állást.

Ekkor azonban Theo Walcott megtörte a jeget:

A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az ágyúsok, és ez a játék képén és az eredményjelzőn is észrevehető volt.

Az 53. és a 75. perc között négy gólt is szerzett az Arsenal,

ezzel kialakult az 5-0-s végeredmény.

A Lincoln-drukkerek 46 percig álmodozhattak Forrás: AFP/Ian Kington

A londoniak nem panaszkodhatnak a sorsolásra, hiszen a nyolcaddöntő után a negyeddöntőben is egy ötödosztályú ellenfél tette próbára őket. Az Arsenal második csapatként jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, a szombati nap korábbi mérkőzésén a Manchester City a Middlesbrough-t búcsúztatta.

Vasárnap Tottenham-Millwall, hétfőn Chelsea-Manchester United mérkőzésekkel folytatódik a rangos kupasorozat.

Arsene Wenger ellen ezúttal is tüntettek a szurkolók, akikkel a szombat kiütéses siker nem biztos, hogy elfeledtette a Bayern elleni csúfos BL-búcsút.

Wexit:

ez a Wenger ellen tüntetők új jelszava. Vajon képes lesz visszanyerni a bizalmukat a francia?